miercuri, octombrie 18, 2017

S-A STINS OLGA TUDORACHE



Anunţul a fost făcut pe una dintre rețelele de socializare (Facebook) de actorul Florin Călinescu şi de medicul Monica Pop.
Olga Tudorache avea 88 de ani şi era internată la Spitalul Elias din 9 octombrie, cu mai multe probleme de sănătate.
„Doamna teatrului românesc”, cum mai era supranumită, Olga Tudorache a construit, pe scenă, o serie de personaje memorabile, între acestea numărîndu-se rolul Vitoriei Lipan din „Baltagul”. 
Ultima sa creaţie radiofonică, difuzată la Radio România, este cea din „Victoria şi Crocodilul”, spectacol realizat în anul 2007, în cadrul proiectului „Dramaturgi români contemporani”. Este o farsă comică, în care actrița interpretează rolul unei profesoare de arta actorului, supusă ea însăşi unui examen.
Artista Olga Tudorache s-a născut pe 11 octombrie 1929, în comuna Oituz din judeţul Bacău. În anul 1951, a absolvit Institutul de Teatru şi a intrat în echipa Teatrului Tineretului din Bucureşti, unde a jucat pînă în anul 1966, cînd instituţia teatrală a fuzionat cu Teatrul Nottara. De atunci, actriţa a jucat la Teatrul Mic, pînă în anul 1978, la Teatrul Foarte Mic şi la Teatrul Naţional din Bucureşti.
Dumnezeu s-o odihnească.

(Sursa: ALTMARIUS)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire