marți, ianuarie 24, 2017

ÎNTRE STÎNGA ȘI DREAPTA

SUMARUL BLOGULUI 


De ce fac stînga  
unii oameni „de dreapta”
  
Observ că sînt oameni declarați de dreapta, „naționaliști” și „conservatori”, care aplaudă discursul lui Liviu Dragnea, liderul PSD și aspirantul la funcția de comandant suprem al țării. 
Mă întreb dacă aversiunea justificată față de „corectitudinea politică” – pe care, în opinia multora (și nu fără temei), o reprezintă la noi PNL și Iohannis – le-a anulat discernămîntul. Altfel, cum să-mi explic că văd, deodată cu Dragnea și restul purtătorilor de mesaj PSD (inclusiv din presă), în manifestațiile din 22 ianuarie  o „mineriadă” (care ar necesita o contramanifestație), o tentativă de „lovitură de stat” (nazistă, după cum o califica un lider ALDE!)? 
Cine vorbește despre mineriade, PSD, autorul mineriadelor din anii ‘90, care au ținut România în lumea a treia douăzeci de ani mai mult după căderea regimului Ceaușescu?! Poate onor conducerea de partid și de stat își și amintește cum au fost mineriadele: o categorie de români, minerii, îndreptată împotriva altei categorii, anticomuniștii, cu violență și cu sprijinul autorităților de stat. Asta s-a întîmplat ieri? Vă ia mințile propaganda? 
Cine vorbește de lovitură de stat, PSD, care a dat, prin reprezentanții săi fondatori, în decembrie 1989, una dintre cele mai sîngeroase lovituri de stat și care a schimbat – prin abuzarea legii, cînd nu prin ignorarea ei, în anul 2012 – șefii principalelor instituții de stat, au încercat să-l demită pe președintele statului, au încercat să lichideze libertatea instituțiilor de justiție și să-și impună autoritatea cu forța asupra întregii societăți?! Asta s-a întîmplat ieri? 
Și cînd i se dă PSD-ului credit pentru aceste aiureli manipulatorii? Taman în momentul în care, imediat după ce a revenit la putere, PSD încearcă să-i elibereze din pușcărie sau să-i scoată de sub incidența legii pe unii dintre cei mai corupți reprezentanți sau complici ai săi. Poate accepta așa ceva un om de dreapta, naționalist și conservator? 
Cît de orb să fii ca să susții PSD în aceste momente, indiferent cine i s-ar opune? Ei, la fel de orb ca atunci cînd vezi în Rusia salvarea din fața imperialismului distrugător de suflete și state. Căci aceiași oameni pretins de dreapta, „naționaliști” și „conservatori”, susțin și această din urmă aberație 
Cum pe unii îi cunosc și nu-i bănuiesc de prostie, am alte bănuieli. Mai ales că nu e prima dată cînd se plasează în contra adevărului și a valorilor pe care ar trebui să le nutrească (USL a fost începutul). 

Claudiu TÂRZIU

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire