vineri, noiembrie 04, 2016

DOUĂ APARIȚII NOI LA EDITURA CHRISTIANA

SUMARUL BLOGULUI 


Răzvan Codrescu, O introducere în creștinism, Editura Christiana, București, 2016, 469 pagini, format 17x24,5, tiraj legat; preț: 40 lei noi
  
Redactat în plin comunism, pe la jumătatea anilor ‘80, cu intenția de a-l face să circule în regim de samizdat, cu titlul O introducere în creștinism din per­spec­tiva Ortodoxiei răsăritene, apoi tipărit în serial, în anii ’90, în revista Punc­te car­dinale, cu titlul Curs elementar de religie creștină și cu minime adaosuri sau actua­lizări, acest manual cu tentă apologetică – reluat parțial și pe acest blog, într-o formă intermediară – apare acum pentru prima oa­ră în volum. Deși reprezintă pariul altor vremuri, cred că lectura lui mai poate fi încă folo­sitoare, mai ales tinerilor dornici să-și completeze sau să-și ordoneze cuno­ștințele de bază cu privire la religie în general, dar și la civilizația și cul­tura lumii creștine, cîtă vreme creștinismul, cu tradiția lui de două ori mile­nară, rămîne măsura identității noastre românești și europene.  

Răzvan Codrescu


Arhimandrit Spiridon Bilalis, Martirii Ortodoxiei (Teologia martiriului), traducere din limba neogreacă de Pr. Dr. Ciprian-Ioan Staicu, Editura Christiana, București, 2016, 393 pagini, format 17x24,5, tiraj broșat; preț: 35 lei noi
   
Perioada catacombelor se laudă cu mulțimea celor 11 milioane de mucenici și este legată de cea mai mare înflorire a creștinismului. Holocaustul Sfinților Mucenici a dat naștere secolulului de aur al Bisericii lui Hristos. 
Martiriul, ca împlinire a Evangheliei, cuprinde cea mai înaltă teologie. Scriitorul acestei lucrări dorește să prezinte poporului credincios al Bisericii Ortodoxe această teologie a martiriului, așa cum o arată Sfînta Scriptură și o învață Sfinții Părinții cei purtători de Dumnezeu. 
Le adresăm tuturor mucenicilor lui Hristos rugăciunea cea înflăcărată pe care a alcătuit-o Sfîntul Efrem Sirul, dorind să aducă un elogiu veșnic al Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia: Întăriți-mă pe mine, Sfinților, cu mijlocirile voastre și cu rugăciunile voastre cele cuvioase, iubiților, ca să miște Hristos cu harul Lui limba mea spre a spune, gura spre a explica, inima spre înțelepciune, sufletul spre cucernicie, iar mintea spre luminare și spre urmarea voastră. 

Arhim. Spiridon Bilalis



Vizitați standul Editurii Christiana de la Tîrgul de Carte și Revistă Religioasă de la Sibiu (3-6 noiembrie a. c., Biblioteca ASTRA). Noile titluri vor fi lansate vineri 4 noiembrie, de la ora 17.45 (Corneliu Dida, Valea Nistrei; Spiridon Bilalis, Martirii Ortodoxiei; Răzvan Codrescu, O introducere în creștinism), și sîmbătă 5 noiembrie, de la ora 16.00 (Mirela Chelaru, Douăzeci de pași spre mîntuire în basmul creștin – Tinerețe fără bătrînețe și viață fără de moarte). În cadrul Tîrgului cărțile pot fi achiziționate la un preț promoțional. (R. C.)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire