sâmbătă, octombrie 29, 2016

DE LA FAMILIA BODNARIU LA FAMILIA NAN

SUMARUL BLOGULUI 
INDICE DE NUME

Am primit și dau mai departe...
  

Norvegia: copiii familiei Nan 
s-au întors acasă 
   
Evenimentul reîntregirii familiei Nan, prin revenirea acasă a copiilor preluați abuziv de Barnevernet, Bianca-Mihaela și Dragoș-Dumitru, este trăit, cu emoție, de întreaga comunitate a românilor din Tromsø, care, alături de Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord, s-a strîns în jurul celor doi părinți greu încercați.  
Pentru început, vineri 28 octombrie 2016, în casa lor, împreună cu părintele lor duhovnicesc, Preasfințitul Macarie, Mihaela și Dumitru s-au întărit sufletește, cu spovedanie și rugăciuni de mulțumire, întru bucuria reîntîlnirii cu copiii lor.  
Sîmbătă 29 octombrie 2016, familia Nan și românii din Tromsø participă la Sfînta Liturghie săvîrșită de Părintele Episcop Macarie în cadrul parohiei ortodoxe române locale. Astfel, rugăciunea familială se împletește cu rugăciunea comunitară, de această dată cu mulțumiri aduse lui Dumnezeu pentru izbăvire din încercare.  
Experiența traumatică a despărțirii nedrepte a familiei Nan ne-a readus aminte, într-un mod dureros, de importanța existenței unor comunități unite și puternice în credință. Nădejdea noastră este ca românii din țările nordice și de pretutindeni să redescopere și să păstreze darul neprețuit al unității de neam și credință, darul împreună-pătimirii și al împărtășirii bucuriilor și biruințelor. 
   
BIROUL DE PRESĂ
AL EPISCOPIEI ORTODOXE ROMÂNE
A EUROPEI DE NORD

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire