luni, noiembrie 09, 2015

SĂ NE APĂRĂM BISERICA!

SUMARUL BLOGULUI 


Regretatul poet Ioan Alexandru mi-a spus odată că de cînd a venit Hristos pe Pămînt nu mai există atei, ci antihriști.  
Istoria creștinismului e un șir lung de atacuri și năpaste la adresa Bisericii. 
Acesta este și motivul pentru care Biserica nu va putea fi înfrîntă niciodată. 
Greșeala e a tuturor: tinerii, care și-au depărtat dureros pașii de Biserică, și noi, care nu am fost foarte aproape de tragedia lor. Dar atacurile furibunde asupra Bisericii, mai mari decît asupra pompierilor, doctorilor și administrației, dovedesc că există oameni, văzuți și nevăzuți, care urăsc Biserica. Mila noastră trebuie să-i descopere și rugăciunea noastră trebuie să-i trezească. 
Filmul „Căința” se termină cu cuvintele: „Ce sens are un drum care nu duce la biserică?”. 
Bănuiesc că majoritatea celor care atacă azi Biserica sînt botezați în numele Sfintei Treimi. Ei au profitat de un eveniment nefast pentru a ataca Biserica, pentru că în pana lor se vede cum curge o cerneală otrăvită, nu una ziditoare. 
Biserica se roagă pentru toți oamenii și pentru lumea din afara ei. Nu a fost și nu va fi împiedicată de strigătele barbare, străine ei. 
Creștinismul este ultima mare religie a lumii, pentru că este singura care se roagă pentru vrăjmașii ei; de aceea este și ultima, și cea mai mare, pentru că una superioară ei nu are cum să mai apară (Petre Țuțea). 
Biserica este veșnică, este sfîntă, este ierarhică, este luminată de pocăința membrilor ei, este capabilă să-și asume vinovățiile întregii umanități. 
Nu loviți cu atîta ușurință în Biserică! 
Noi o apărăm pentru că în realitate ea este marșul care înaintează sigur spre Împărăție și îi poate salva și pe detractorii ei, chiar dacă aceștia nu înțeleg.

Prof. Univ. Dr. Pavel CHIRILĂ

2 comentarii:

La 10/11/15 8:11 p.m. , Anonymous Gabriela a spus...

Aveti dreptate, domnule doctor Pavel Chirila, dar are dreptate si domnul Andrei Plesu:
http://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/despre-smerenie-suris-1_564059ecf5eaafab2c6e7f51/index.html
Ce bine ar fi sa traga toata lumea concluziile cuvenite!

 
La 12/11/15 5:20 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Au inceput cu ierarhii si calugarii, au continuat cu preotii, acum au trecut la profesorii de religie. Urmeaza la rand simplii credinciosi. Cine se mai poate indoi dintre crestini ca traim vremuri apocaliptice? Ne aparam noi Biserica, dar suntem tot mai putini si trebuie sa ne asteptam la ce e mai rau... chiar de la copiii nostri !

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire