duminică, iunie 28, 2015

DIN POVESTEA LUMII PE DOS

SUMARUL BLOGULUI 
INDICE DE NUME

Am primit și dau mai departe...

Bruce / Caitlyn Jenner ("Call me Caitlyn")


NEBUNIA LUI JENNER

Șocul transgenderismului a devenit un ritual anual. Acum un an Eurovision ne-a şocat cu prezenţa femeii cu barbă care, culmea, a cîştigat marele premiu. În toamnă, Conchita a făcut turul Naţiunilor Unite la New York şi a pozat cu Secretarul General al ONU care zîmbea cu gura pînă la urechi. În iunie anul acesta Bruce Jenner, fostul atlet american, s-a transformat din bărbat în femeie. În anii 60 ai vieţii! Ştirea a făcut înconjurul lumii la viteza unui click de mouse, şi singurele persoane care probabil încă nu ştiu că Jenner şi-a mutilat genitalele pentru a deveni femeie sînt cei care nu au acces la internet, nu citesc ziarele ori nu li s-a spus de către cei care au auzit ori citit. Întrebarea, însă, este cît timp va mai trece pînă cînd vom înceta să fim şocaţi, ne vom obişnui cu transgenderismul, vom fi desensibilizați faţă de această practică barbară şi vom zice: „De ce nu?”, „La urma urmelor, sînt şi ei oameni”, ori binecunoscutul refren „Cu ce mă afectează asta pe mine? Nu mă interesează!”. Acestea au fost atitudinile faţă de avort, homosexualitate, pornografie, eutanasie, suicidul asistat, avortul selectiv, infanticid, avortul post-natal şi alte manifestări depravate şi dezumanizante ale vremurilor noastre. Îndrăznim să pronosticăm ca în nu mulţi ani majoritatea occidentalilor vor confirma, prin sondajele de opinie care fără îndoială se vor face, că majoritatea simplă, iar apoi majoritatea covîrşitoare a occidentalilor privesc mutilarea genitalelor pentru schimbarea sexului biologic ca pe un act „normal şi moral”. Tot mai puţini vor fi aceia care vor obiecta, vocifera ori dezaproba practica aceasta dezgustătoare. În final, şi noi, românii, la rîndul nostru, ne vom obişnui cu astfel de practici greţoase occidentale, aşa cum ne-am obişnuit şi cu celelalte păcate sociale care ne distrug naţiunea şi pe care le-am importat din Occidentul „progresist”.  
Dar, la urma urmelor, transformarea fizică a sexului uman dintr-un sex biologic în altul e o maladie, o nebunie pe care mass-media, Hollywood-ul, Eurovision-ul şi marile cotidiene occidentale o promovează şi o vor normaliza în timp. Numim nebunia aceasta nebunia lui Jenner. Iar după ce vom fi îndoctrinați de mass-media cu nebunia lui Jenner, nebunia se va transforma în „drept al omului”, sub pretext ca  e o formă de „exprimare sexuală” (sexual expression), o formulă folosită în publicaţiile occidentale de jurisprudenţă. Prezicem că în timp tribunalele, instituţiile europene şi CEDO inclusiv vor recunoaşte dreptul fiinţei umane de a se mutila şi de a se transforma în ceva diferit. E vorba deci de un aspect mai larg, acela al nebuniei autonomiei personale, o autonomie fără limite, care se exprimă la nivele multiple, bizare şi iresponsabile. O autonomie personală care are consecinţe. Toate negative. Consecinţe cu impact imediat, dar mai ales cu impact de lungă durată. Implicaţiile financiare sînt imediate şi evidente. Companiile de asigurări ori fondurile publice acoperă majoritatea covîrșitoare a acestor proceduri. Deja în Statele Unite şi Brazilia unele tribunale au emis decizii care constrîng autorităţile să plătească, din fonduri publice, cheltuielile aferente schimbării sexului biologic pentru întemniţaţi. Cazul cel mai notoriu în America e cel al trădătorului Chelsea Manning, găsit vinovat de Curtea Marţială de trădare pe vremea războiului din Irak. Ajuns în închisoare, s-a transformat din bărbat în femeie. Pe cheltuiala contribuabililor. Şi-a schimbat numele în numele feminin de „Chelsea”. La fel şi în Marea Britanie, unde schimbarea sexului a devenit o modă la puşcăriaşi, tot pe cheltuiala contribuabililor.

Cultul lui Jenner
 
În doar cîteva zile, nebunia lui Jenner a devenit un cult. Milioane şi milioane de pămînteni deja se închină acestui cult. Începînd cu primele zile ale lui iunie, cînd poza barbatului-transformat-îin-femeie Jenner a fost publicată în Vanity Fair şi apoi pe tot mapamondul, lumea occidentală s-a împărţit în două tabere: cei care fac parte din Cultul lui Jenner şi cei care nu. Noi, cei care nu facem parte, sîntem ostracizaţi, numiţi înguşti la minte, medievali, descreieraţi, obstacole în calea progresului. Iar cei care se închină sînt oameni „luminaţi”, „toleranţi” şi de treabă. Jenner şi-a schimbat numele din „Bruce”, care denotă un bărbat, în „Caitlyn”, care denotă o femeie. Mai nimeni nu îndrăzneşte, în mass-media, să folosească numele original a lui Jenner – adică Bruce Jenner. Media a devenit politically correct şi face referinţe la Jenner doar ca fiind femeie şi cu numele lui nou. Sîntem, deci, confruntaţi cu o „jennermanie” fără limite. La fel ca şi mişcarea homosexuală, acum mişcarea pentru „drepturile” persoanelor transgender a devenit intolerantă faţă de cei care gîndesc ori exprimă opinii diferite. În zilele după care Jenner şi-a anunţat mutilarea genitatelor, organizaţia americană GLAAD, care promovează homosexualitatea, a lansat un program special de depistare a persoanelor influente din Statele Unite care refuză să îl numească pe Jenner femeie ori îi spun „Bruce” în loc de „Caitlyn”. O dată identificate, aceste persoane apar pe „lista neagră” a intoleranţilor şi a celor înguşti la minte. Toţi cei care se închină Cultului lui Jenner, remarca un jurnalist de la The Spectator, trebuie să creadă că „Bruce Jenner e o femeie, totdeauna a fost femeie, chiar şi atunci cînd trupul îi producea spermă, ori impregna femeile cu materialul lui genetic, şi chiar [în 1969] cînd a alergat decatlonul în grupul bărbaţilor” [Bruce Jenner îs a woman and has always been a woman, even when she was producing sperm, impregnanting women and winning gold medals în men's sports] (Brendan O'Neill, The Spectator, 2 iunie 2015, „The Cult of Caitlyn confirms that there îs nothing progressive în transgender politics”: http://blogs.spectator.co.uk/culturehousedaily/2015/06/call-me-caitlyn-or-else-the-rise-of-authoritarian-transgender-politics/).

Transableism

Transgenderismul e însă doar începutul unui lanţ al multor păcătoşenii moderne ale omului. Vă introducem astăzi un termen şi mai radical, bizar şi bolnav – acela al „transableismului”. E un termen relativ recent, care încă nu se găseşte în dicţionare. E o noţiune mai largă, care include transgenderismul şi denotă o boală a minţii. În categoria transableismului intră oamenii care doresc să-şi schimbe ori să-şi elimine anumite părţi ale trupului pe motiv că nu se simt confortabil cu ele. Exemple de transableism, toate deja cunoscute medicinei şi psihologiei, sînt multe. Amintim cîteva cunoscute nouă din materialele  publicate în buletinul informativ AFR de marţi: persoane care doresc un picior de lemn în loc de unul normal; ori un singur picior în loc de două, cerînd amputarea celuilalt picior. Ori persoane care cer amputarea ambelor picioare pentru că ei (ori ele) prefera o viaţă într-un cărucior de handicapați decît să umble pe propriile picioare. (Ne întrebăm dacă au existat astfel de fiinţe umane înainte de apariţia căruciorului pentru handicapaţi!) La fel privind mîinile: una în loc de două, ori una de lemn şi una normală. Ori persoane care prefera un sigur ochi în loc de doi. Ori ochi de culori diferite. Ori trei ochi în loc de doi. Şi lista continuă. Pe scurt, transableismul denotă o stare a minţii la persoanele care doresc să se transforme dintr-o persoană sănătoasă într-o persoană handicapată. O dismorfie, cum o numesc psihologii. Astfel de persoane cred că natura a „intenţionat” ca ele să fie handicapate şi cer societăţii să îi transforme din persoane fizic sănătoase în persoane handicapate. Dezmembrarea intenţionată a trupului e o nebunie. Una chiar mai mare decît nebunia lui Jenner, dar şi cu implicaţii financiare extraordinare. Cine va avea grijă de astfel de persoane după mutilare?

McHugh împotriva transgenderismului
 
Ce zic experţii despre astfel de persoane? Cum explică ei boala minţii pe care noi o numim „nebunia lui Jenner”? Recomandăm opiniile lui Paul McHugh, care 40 de ani a fost profesor de psihiatrie la Johns Hopkins University în Baltimore, Maryland. Transgenderismul e direct conectat cu ideologia de gen, afirmă el. Ideologia de gen a apărut o dată cu revoluţia sexuală şi afirma că sexul biologic e o „alegere” proprie (a se citi „autonomie personală”), nu un dat al firii ori unul biologic. Treptat, ideologia de gen a prins teren, iar în anii 1980 au început să apară primele cazuri de bărbaţi care au vrut să se transforme în femei sub influenţa ideologiei de gen. Apoi au urmat femeile doritoare să fie bărbaţi. Iar în primul deceniul al noului mileniu au urmat adolescenţii, iar în ani recenţi copiii minori, care încă nici măcar nu merg la grădiniţă!  
McHugh numeşte nebunia lui Jenner „autoginefilia”,  o boală a persoanelor care sînt atrase nu de persoane de sex opus ori de acelaşi sex, ci de ele însele. Persoane care se simt stimulate sexual gîndindu-se că sînt persoane de sex opus. Autoginefilia, zice McHugh, se poate vindeca cu psihoterapie şi medicamente. Consecinţele negative ale nebuniei lui Jenner doar se vor multiplica, zice McHugh. În primul rînd, transgenderismul e o boală contagioasă. Copiii şi adolescenţii sînt captivaţi de ideologia de gen şi transgenderism. Li se pare un lucru normal şi îşi exprima sentimentele părinţilor lor, care se iau cu mîinile de cap. În al doilea rînd, la persoanele transgender nu se poate vorbi de o adevărată schimbare a sexului. Sexul biologic se schimbă, dar persoana rămîne tot ce a fost înainte. Un bărbat transformat într-o femeie prin proceduri chirurgicale e asemenea unui cadavru vopsit şi împăiat, care în sicriu pare o persoană prinsă într-un somn adînc. Bărbaţii transformaţi în femei, zice McHugh, sînt bărbaţi feminizaţi, iar femeile care se transformă în femei, sînt femei masculinizate. În al treilea rînd, adăugă el, în loc ca astfel de persoane să dobîndească linişte sufletească, ele devin şi mai nelinişte. În Suedia, de exemplu, rata suicidului la persoanele transgender e de 20 de ori mai mare în comparaţie cu aceea a persoanelor normale.(Paul McHugh, Public Discourse, 10 iunie 2015: „Transgenderism: A Pathological Meme” – http://www.thepublicdiscourse.com/2015/06/15145/). Iar un alt studiu indică faptul că aproape 40% dintre persoanele care îşi schimbă sexul se sinucid (detalii: Daniel Payne, The Federalist, 16 iunie 2015: „Left Resorts to «Gaslighting» Tactics în Transgender Debate” – http://thefederalist.com/2015/06/16/left-resorts-to-gaslighting-tactics-in-transgender-debate/); vă recomandăm şi un articol, publicat în New York Times pe 16 iunie, privind chinurile prin care adolescenţii trec pentru a-şi schimba sexul: http://www.nytimes.com/2015/06/17/nyregion/transgender-minors-gender-reassignment-surgery.html?_r=0).  
Pentru a accepta transgenderismul trebuie să ne schimbăm gîndirea. Trebuie să acceptăm că realitatea pe care o vedem în jurul nostru este o farsă, un fals, o falsă percepţie a simţămintelor noastre. Să acceptăm „filosofia” că un bărbat poate fi femeie dacă vrea, ori are libertatea să aleagă să fie femeie. Să acceptăm nebunia ca normalitate şi normalitatea ca nebunie. Trebuie să fim cît se poate de îngrijorați cînd o minoritate infimă caută să influențeze înspre rău minţile inocente ale copiilor ori pe cele naive ale adolescenţilor.

Biserica şi transgenderismul
 
Culmea, Jenner se identifica ca fiind creştin. Se spune că într-o vreme mergea regulat la biserică. Are ceva Biserica de spus privind subiectul? Nu a luat mult timp Bisericii occidentale (Anglicane şi Luterane) să capituleze în fața presiunilor homosexualilor, să-i accepte şi să se acomodeze cu mofturile lor. Credem că aceste Biserici vor capitula şi mai repede în fața presiunilor persoanelor transgender şi ale aliaţilor acestora. Biserica Anglicană deja discută posibilitatea de a re-boteza persoanele transgender după schimbarea sexului. Cu alte cuvinte, dacă Maria a fost botezată ca fată şi i s-a emis un certificat de botez care să o identifice cu un nume femeiesc şi sex feminin, după ce se transformă în bărbat cere să fie botezată din nou şi să i se emită un certificat de botez nou, cu un nume de bărbat şi cu sex masculin (detalii: http://www.theguardian.com/society/2015/may/21/proposal-for-transgender-baptism-to-go-before-church-of-england). 
În final, însă, aşa cum spunea recent un rabin, transgenderismul e incompatibil cu Tora şi, deci, cu Scriptura. Căci transgenderismul înseamnă mutilarea genitalelor, o practică pe care Biblia o interzice (cf. Deuteronomul 23, 1) Transgenderismul e incompatibil şi cu învăţăturile Noului Testament (cf. Matei 19, 4). Omul de la zidirea lumii a fost făcut bărbat şi femeie (cf. Facerea 1, 27), iar bucuria vieţii este că el să-şi trăiască viaţa în trupul dat lui de Dumnezeu. După ce Jenner şi-a anunţat schimbarea sexului, Cardinalul Cordileone din San Francisco a emis un comunicat în care le reaminteşte creştinilor această realitate şi că în viitor e foarte probabil că revoluţia sexuală să inventeze noi forme de identităţi sexuale. Similară a fost şi reacţia lui Russell More, unul dintre liderii creştini ai Americii: toţi oamenii sînt păcătoşi şi înstrăinaţi de Dumnezeu, dar mutilarea intenţionată a genitatelor e o formă extremă şi deliberată de înstrăinare a omului şi mai mult de Dumnezeu și de sine însuși.

18 iunie 2015


ALIANȚA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, București
Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro

office@alianta-familiilor.ro

1 comentarii:

La 28/6/15 8:01 p.m. , Anonymous stanciu.ad. a spus...

Bun gasit .
Admirabil textul si , totodata , dezolant .Problema este ca singura ,reactia, nu este suficienta , e nevoie de ceva pozitiv , ca antidot .Vreau sa spun , reactia Bisericilor , atunci cint totusi exista , este mult prea putin , e nevoie de modele pozitive si de o atitudine afirmativa , care sa arate si altceva , caci tocmai lipsa de substanta spirituala face posibile asemenea involutii demoniace .Cit despre apelul la ,neam, si la ,biserica, , sint , prea adesea , simple formule de efect , daca nu de-a dreptul politice , o anumita politica reactionara profitind de problemele reale ale oamenilor si erijindu-se in ,salvator, , cind in realitate este cea mai rea varianta intre toate . Faptele sint cele ce descopera adevarata natura a cuvintelor , mijloacele , pe a scopurilor , iar faptele sint inechivoce si triste .Retorica nu e o solutie , cauzele reale sint in chiar in sufletele noastre , ale tuturor , sintem si noi vinovati pt. drama - caci despre o drama existentiala este vorba - tuturor Jenner-ilor .,Condamnarile, univoce nu fac decit sa sporeasca raul si poate ca aici e adevarata capcana , in invrajbire . Putem avea o compasiune - lucru foarte dificil - pt. toti acesti mutanti , ca si pt. ,demiurgii, lor , ca oameni .In orice caz , nu ei sint raul cel mare , sint doar victime , naufragiati si produse experimentale pt. o ,mutatie, mai infricosatoare , a mintilor si sufletelor , care sa devina ceva ca o pasta informa , usor de modelat , depersonalizate , asadar , un asalt inveninat asupra ,chipului divin, din om , dar si a ,asemanarii, , care este trupul , toate aceste mutilari au clar caracterul unor ,sacramente, si sacrificii inversate , profanatorii .Cu bine .

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire