miercuri, aprilie 23, 2014

CE-I PUTRED ÎN DANEMARCA?


Am primit şi dau mai departe...


DUPĂ 25 DE ANI DE LA LEGIFERAREA
PARTENERIATELOR UNISEX:
DEZINSTITUŢIONALIZAREA
CĂSĂTORIEI

În 1989, Danemarca a legiferat parteneriatele unisex. A fost primul stat din lume care a făcut pasul acesta îndrăzneţ şi nechibzuit. E util, deci, ca după 25 de ani să privim înapoi şi să vedem cum şi unde am ajuns, ca societate, în privinţa instituţiei căsătoriei şi a familiei.
Municipalitatea oraşului Copenhaga a anunţat recent ca va “celebra” această aniversare căsătorind, cu prilejul Festivalului Eurovision Song din mai, între 20 şi 30 de cupluri, inclusiv cupluri homosexuale, din Rusia şi alte ţări în care căsătoriile unisex sînt interzise (pentru detalii, vezi aici).
Copenhaga pare mîndră de acest eveniment şi de amprenta lăsată de Danemarca în istoria omenirii. Întrebarea este: a învăţat ceva societatea în ultimii 25 de ani din legalizarea parteneriatelor civile, a căsătoriilor homosexuale ori a concubinajului? În ce direcţie se îndreaptă societatea occidentală în general, din perspectiva căsătoriei şi a familiei ca instituţie?
Din multele materiale pe care le primim la redacţie, am dat peste unul pe care-l găsim foarte util şi la subiect. Vi-l recomandăm şi dumneavoastră: este comentariul semnat de Stella Morabito, “Bait and Switch: How Same Sex Marriage End Family Autonomy” (îl puteti citi aici).
Morabito spune exact ceea ce şi Asociaţia Familiilor din România a atenţionat de mai mulţi ani: obiectivul mişcării homosexuale nu este “egalitatea” ori şansa de a se “căsători”, ci eliminarea instituţiei căsătoriei în sine. Abolishing all civil marriage is the primary goal of the elites who have been pushing same sex marrigae, zice autoarea (“Abolirea căsătoriilor civile este obiectivul primar al elitelor care au promovat căsătoriile unisex”). “Egalitatea” între diferitele forme de “căsătorie” nu este un obiectiv în sine. Mişcarea homosexuală, mişcarea feministă, mişcarea de control al populaţiei, mişcarea ecologistă, ca şi alte mişcări similare, şi-au dat mîna pentru a elimina cea mai veche instituţie a lumii.


Dezinstituţionalizarea căsătoriei nu este însă nici ea obiectivul ultim. Comentariul Stellei Morabito discută cinci tendinţe curente care conduc spre o şi mai mare radicalizare a mişcării anticăsătorie.
Prima tendinţă este înlocuirea căsătoriei cu relaţii contractuale între adulţi.
A doua tendinţă este adoptarea unui vocabular nou, cuvintele “soţ” şi “soţie”, folosite de mii de ani, cerîndu-se a fi înlocuite cu termeni noi, ca de pildă “afiliaţi sexual”. Adică persoanele care îşi asumă legal relaţii contractuale de convieţuire nu vor mai fi numite “soţi” ori “parteneri”, ci “afiliaţi sexual”, deoarece aceasta este funcţia principală pe care ei o îndeplinesc. Cel puţin aşa susţin promotorii noii ideologii sexuale mondiale.
A treia tendinţă vizează copiii şi creşterea lor: noţiunea de părinţi biologici este pe cale de dispariţie şi se cere înlocuită cu noţiunea de părinţi sociali, aceştia nefiind persoanele care au adus copiii pe lume, ci persoanele care îngrijesc copiii.
A patra tendinţă este concubinajul. De 25 de ani încoace rata căsătoriilor este în scădere vertiginoasă în toate ţările occidentale, iar rata concubinajului cunoaşte o creştere pe măsură. De exemplu, în 2012 Statele Unite aveau 103 milioane de persoane necăsătorite peste vîrsta de 18 ani.
A cincea tendinţă este ambivalenţa faţă de familie şi căsătorie, adică ideea că nici familia, nici căsătoria nu sînt relevante şi nu au o utilitate socială deosebită. Toate formele de convietuire sînt egale.
După 25 de ani de experinţe sociale cu formele de convieţuire paralele căsătoriei, consecinţele sînt deci clare, ceea ce ar trebui să atragă şi atenţia clasei politice din România asupra protecţiei acordate oficial familiei şi căsătoriei naturale între un bărbat şi o femeie.

(Material alcătuit şi difuzat de AFR)

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti
Tel. 0745.783.125 Fax 0318.153.082
office@alianta-familiilor.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire