marți, februarie 05, 2013

INCREDIBIL! CINE MĂ POATE AJUTA?


E clar că în serviciile www.blogger.com nu mai pot avea nici o încredere. Mi se întîmplă a doua oară în ultima jumătate de an şi exact în acelaşi mod: la un moment dat, fără ca eu să fac ceva care să poată fi suspectat de a fi cauza imediată, INDICELE DE NUME dispare fără urmă, fiind substituit automat, în postarea respectivă, cu SUMARUL BLOGULUI (ultima postare accesată anterior)!!!
Prima oară mi s-a întîmplat în septembrie 2012. Am refăcut INDICELE DE NUME (operaţiune extrem de migăloasă şi de cronofagă), repostîndu-l în octombrie, l-am ţinut la zi şi totul părea să fi reintrat în normal, pentru ca în 31 ianuarie a. c. să o păţesc din nou! (Acum l-am refăcut şi repostat, dar stau cu frica în sîn.)
Poate oare cineva, cu pricepere şi bunăvoinţă, să mă ajute să înţeleg ce se întîmplă, care poate fi explicaţia (vreun virus? vreun script? vreo eroare de server?) şi cum s-ar putea remedia o asemenea aberaţie funcţională? I-aş rămîne foarte recunoscător, pentru că altminteri voi fi silit să renunţ la INDICE (atît de util celor ce consultă blogul), neavînd nici timpul şi nici nervii de a-l reface la cîteva luni (timp în care se adună zeci şi chiar sute de postări şi nume, ce trebuie reaşezate la locul lor, alfabetic şi cronologic). (R. C.)

UPDATE - 05.02.2013, ora 2.30 AM:

Observaţii noi: acum INDICELE, refăcut şi repostat, poate fi vizualizat, dar nu se lasă updatat!  Dacă vreau să fac un adaos şi accesez postarea din Powered by Blogger, îmi apare acolo nu textul INDICELUI, ci textul ultimei postări accesate anterior, cu următoarea cutie de dialog:

WARNING UNRESPONSIVE SCRIPT
A script of this page may be busy, or it may have stopped responding. You can stop the script now, or you can continue to see if the script will complete.
Script: http//www.blogger.com/static/vl/jsbin/1450584435-ed__ro.js:1268

Opţiunile sînt: CONTINUE şi STOP SCRIPT. 
Dacă clichez CONTINUE, atunci se salvează textul care s-a substituit automat INDICELUI (care dispare fără urmă, cum mi s-a întîmplat de trei ori). 
Dacă clichez STOP SCRIPT, atunci nu se întîmplă nimic, dar, închizînd documentul, fără opţiune de salvare, INDICELE rămîne: nu-l pot eu vedea dinăuntru (din Powered by Blogger), dar poate fi văzut dinafară, de orice utilizator!
Prin urmare, este o postare blocată, la care nu mai am acces operatoriu.
Oare cum să-i dau de capăt? (R. C.)
 

7 comentarii:

La 5/2/13 6:24 a.m. , Blogger Ronchi Sante a spus...

Cred ca de obicei o greseala tine mai mult de computerul vostru, decat de serverul. Eu as zice sa incercat sa schimbati browser-ul, de ex daca nu-l folositi deja, incercati cu Chrome. Oricum nu inteleg de ce trebuie sa refaceti pagina cand se intempla o greseala. Sigur aveti o copie (citind codul HTML din pagina voastra vad ca folositi MSWord). Oricum va trimit prin EMail un file htm cu o copie din textul vostru, doar cu o formatare minima, per care puteti, daca se intempla iar, s-o copiati (direct din browser) si s-o lipiti din now. O zi buna.

 
La 5/2/13 1:01 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Mulţumesc, Sante Ronchi. Pentru un ageamiu ca mine, fiecare sfat sau sugestie sînt binevenite, chiar dacă nu rezolvă deplin situaţia. Problema e şi că am foarte multe link-uri la INDICE (în capul fiecărei postări din ultimii ani - şi sînt sute!), pe care trebuie să le refac pe toate de cîte ori repostez, căci altminteri, clicînd pe ele, răspunsul e că pagina nu (mai) există. Pe de altă parte, să nu pot updata, ci să "copiez" şi să "lipesc" permanent e o muncă sisifică...

 
La 5/2/13 7:54 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

imi permit sa va dau si eu un sfat-
rugati-i pe cei ce va monitorizeaza si ,,citesc,, cu sarg acest blog, sa puna mana sa refaca ce au stricat si sa nu va mai sacaie.

 
La 8/2/13 6:42 a.m. , Blogger Ronchi Sante a spus...

Gresesc, sau trebuie sa inteleg in sfatul anonimului o voalata aluzie?

 
La 8/2/13 9:13 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ Sante Ronchi

O aluzie este, negreşit, dar mi-e greu să-mi dau seama la ce sau la cine.

 
La 8/2/13 3:25 p.m. , Blogger Cătălin Mareş a spus...

Nu sunt nici eu foarte în temă, dar permiteţi-mi să fac o mică presupunere: presupun, deci, că pagina respectivă, fiind mult prea încărcată, e posibil ca din cînd în cînd să "crape" din cauze ce ţin de eventuale scăpări ale softului sau serverelor. Cred că ar fi bine să încercaţi să creaţi mai multe pagini mai mici, grupate alfabetic, de exemplu "Indice de nume A-D", "Indice de nume E-H" s.a.m.d., care pot fi gestionate mai uşor şi care necesită resurse mai puţine de ambele părţi.

 
La 8/2/13 8:03 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ Cătălin Mareş

Multumesc mult pentru sugestie. Probabil că, dacă nu există altă rezolvare, voi încerca şi această variantă.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire