marți, iulie 03, 2012

REPESEDIZAREA ROMÂNIEI

SUMARUL BLOGULUI
INDICE DE NUME

Culmea prostiei sau a neobrăzării?

Am spus-o nu o dată (supărînd multă lume, de la stînga la dreapta) că Traian Băsescu şi PDL-ul îşi merită oprobriul public, dar că ceea ce va veni în urma lor va fi cu mult mai rău şi mai pervers. Şi iată că, sub pelerina conjuncturală a USL (care le dă liberalilor iluzia că există şi social-democraţiei securisto-peceriste posibilitatea de a părea altceva decît este), repesedizarea galopantă a României a început chiar înainte de a fi consfinţită de votul oportunist sau resentimentar al unui electorat imbecil sau imbecilizat, care confundă constant, de 22 de ani, supliciul cu izbăvirea. Îmi pare bine că prietenul Claudiu Târziu a pus problema tranşant în textul de mai jos (pe care-l preiau de pe blogul său), deşi sînt conştient că ura faţă de Traian Băsescu (care s-a străduit din răsputeri să-şi merite soarta) va prisosi asupra lucidităţii şi/sau reponsabilităţii „democratice” româneşti exact pînă în momentul în care nu va mai fi nimic de făcut. Trăim în ţara care nici măcar pe unul ca Băsescu nu-l merită, ci nu l-a meritat cu adevărat decît pe Ion Iliescu (care va şi muri în plină apoteoză). Cu Iliescu „tătuc” onorific, cu Năstase „martir” şi cu Ponta „terminator” de serviciu, cîinele românesc se întoarce la propria vărsătură şi porcul românesc la noroiul scaldei sale. Iar ca să crape curcile de rîs, raţiunea suficientă a întoarcerii la nămol şi la borîtură e pentru unii un marţafoi cu ochi de peşte fiert şi cu ştaif de băiat de cartier, care, deşi n-a contat şi nu contează nici măcar cît un păcălici de tip Geoană, ar reprezenta, vezi Doamne, petecul liberal cusut la cotul trebii! Scursăturile şi avortonii vechii Securităţi şi ai nomenklaturii peceristo-feseniste, toate putregaiurile morale şi toate nulităţile intelectuale care au făcut ţara pulbere după ce Ceauşescu reuşise s-o facă doar praf, revin în forţă, direct sau prin urmaşii lor, cu asistenţă/chibiţărie „liberală” şi repropulsaţi la vîrf cu toate pîrghiile democraţiei! Ei ne-au salvat de Ceauşescu, ei ne salvează de Băsescu, ei ne vor salva mereu, iarăşi şi iarăşi, pînă cînd nu va mai fi nimeni şi nimic de salvat! Trăiască şi înflorească! Bravos, naţiune! Halal să-ţi fie! (R. C.)  

PE CÎND VA FI „DEŢINUT POLITIC”
ŞI MICUL FURTILESCU?

În numai două luni de guvernare, USL ne-a dovedit, dacă mai era nevoie, că se poate şi mai rău. Premierul Victor Ponta, supranumit Micul Furtilescu, după ce s-a vădit un plagiator netalentat, funcţionează ca un excelent PR pentru PDL şi pentru Traian Băsescu. Matrapazlîcurile şi prostiile PDL devin pasabile, prin comparaţie cu violarea repetată a legii şi mîrşăviile acestui PSD cu trei capete botezat, la derută, USL. Autoritarismul hăhăit al lui Băsescu pare o copilărie pe lîngă manifestările tiranice ale lui Ponta. 
Prea convinşi că alegerile parlamentare sînt cîştigate deja, liderii USL au început să se comporte în vechiul stil pesedist, în care dispreţul faţă de lege şi de cetăţeni se împleteşte cu cinismul voios şi cu minciuna abjectă. Prin urmare, mătură tot ce le stă în cale: oameni, instituţii, legi. Pentru că întotdeauna vina e în afara USL. Nu Ponta e vinovat că a plagiat, ci Băsescu, pentru că l-ar fi dezvăluit prin maşinaţiuni. Nu Năstase e vinovat că a strîns bani cu japca de la constructori pentru campania electorală din 2004, în celebrul caz "Trofeul Calităţii", ci Băsescu, care, prin influenţa sa malefică, ar fi făcut că fostul prim-ministru să fie pedepsit de Justiţie. Nu USL e vinovată că a elaborat o lege neconstituţională – a "votului uninominal pur" –, prin care urmărea să-şi asigure peste 80% din voturi în alegerile generale, ci Curtea Constituţională că a respins-o pe temeiul legii fundamentale a Statului român. Nu Ponta e vinovat că a încălcat Constituţia şi o hotărîre a Curţii Constituţionale, asumîndu-şi samavolnic rolul de şef al Statului român într-o reuniune internaţională (fără nici un folos pentru nimeni, după cum s-a dovedit), ci judecătorii CC care ar fi deliberat "politic". Apropo, dacă mai repetă figura asta, Ponta riscă să devină "deţinut politic" lîngă mentorul său, Năstase. Asta dacă nu cumva îşi duce la îndeplinire planul de a reduce rolul CC la unul decorativ şi dacă nu-l demite şi pe Băsescu, cu ajutorul Parlamentului pînă mai ieri ilegitim – în viziunea sa – , iar astăzi cel mai legitim (la fel de legitim pe cît este de cinstit Cabinetul său).
Ehei, şi nu sînt rezolvate deocamdată decît urgenţe care ţin de lupta politică pentru supremaţie! Să te ţii cînd USL va trece la devalizarea economiei, că aici are cu adevărat expertiză! Ponta a dat semnale pentru clienţii săi: aveţi răbdare pînă după alegeri, cînd vom da drumul şi la Roşia Montană, vom vinde şi Cuprumin, vom deschide şi exploatarea gazelor de şist (taman capetele de acuzare – şi pe bună dreptate – împotriva debarcatului guvern M. R. Ungureanu), vom da pe nimic şi Poşta, şi Hidroelectrica...
Singura care îi mai pune probleme USL este Justiţia, care pare să-şi fi adus aminte, în sfîrşit, că e şi ea putere în Stat. Prin urmare, a devenit duşmanul numărul unu al guvernului Ponta.
La fel ca în epoca de glorie Iliescu – Năstase, năimiţii din presă ai USL încearcă să justifice mizeriile USL. Şi o fac cu atîta nesimţire încît, prin comparaţie, jurnaliştii de casă ai PDL par obiectivi.
Manipularea la care se dedă presa uselistă este atît de primitivă încît nu ştii dacă se datorează în mai mare măsură prostiei "jurnaliştilor" sau părerii lor foarte proaste despre români. Căci trebuie să fii ori tembel ori foarte sigur că ai de-a face cu un popor de oligofreni cînd tipăreşti o pagină întîi ca Jurnalul Naţional de azi. Cu această porcărie sinistră, oamenii informatorului Securităţii Dan Voiculescu (care a amînat in extremis să devină "deţinut politic", demisionînd din Parlament şi mutîndu-şi astfel dosarul la o instanţă pe care o crede mai blîndă) au atins străfundurile jegului de presă. Să compari un corupt ca Năstase cu un om politic de onestitatea lui Iuliu Maniu e strigător la cer. Dar, să recunoaştem, este şi ilar, măcar pentru că "deţinutul politic" Năstase Adrian a înfundat puşcăria chiar în plină guvernare a PSD, partid în care deţine funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional. Poate JN la perspectiva asta s-a gîndit: că şi Năstase, şi Maniu au fost condamnaţi în timpul unor guverne comuniste.

Claudiu TÂRZIU

A se vedea şi Claudiu Târziu: "Revoluţia bunului simţ", la capăt de linie.

38 comentarii:

La 3/7/12 5:53 p.m. , Blogger Donkeypapuas a spus...

Şi cine a dat ordenul, don' colonel? Sau şi mata tot de la Mossad?

 
La 3/7/12 6:11 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Am dat drumul comentariului de mai sus ca unei mostre prompte de imbecilitate (în care nota de abjecţie nici nu mai contează).
Multă vreme crezusem că sub numele respectiv (omul şi-a intuit bine esenţa) se ascunde un ins isteţ, dar abject. Îmi dau seama acum că de fapt este vorba de imbecilitate pur şi simplu. Dar e şi el internaut, ce să-i faci?!

 
La 3/7/12 7:05 p.m. , Anonymous Lynx a spus...

@Donkeipapuas

Ce spune dl.Razvan Codrescu este mult peste intelegerea multora.

Adevarul este ca tara asta este impartita : 50 % stanga - 50 % dreapta.

Ultimele 2 alegeri prezidentiale au aratat asta : Nastase si Geoana fiind invinsi de BAsescu la mustata : 51 % .

Bucuria USL este o amagire. Cand se va trezi electoratul de dreapta autentic va echilibra balanta.

Nu pt. faptul ca ar fi multumiti de PDL . Ci pt. ca socialismul romanesc lasa de dorit.

Acei 50 % care nu au votat sunt in mare parte acei oameni care au participat la Piata Universitatii in 1990 si care au blocat centrul capitalei cand a murit Seniorul Coposu.

Daca vor avea un lider autentic manelizarea ar putea lua sfarsit.

E totusi ciudat sa vezi un domn Ciorbea in platourile Antenei 3. Regulat.

Seniorul ce parere ar fi avut despre o asemenea participare a domnului Ciorbea ?

Vreti nu vreti Romania se afla impartita intre 2 tabere : cei care pretuiesc pe Paunescu, Iliescu etc...si cei care pretuiesc oameni care urmaresc cat de cat aceeasi linie ca si Seniorul Coposu.

Primii semnau tratat cu URSS imediat dupa revolutie, altii vroiau pact euro-atlantic.

Primii faceau miting pt.a nu da voie avioanelor NATO sa survoleze Romania ( ne amintim celebrele emisiuni paunesciene in zilele razboiului din fosta Iugoslavie), altii vroiau sa pozitioneze Romania ferm in NATO si UE.

Si actualemente se vad astfel de pozitii, mai fine de data asta : ultimii vor pact fiscal, altii vor ceva "autonomie" ..evident la borcanul cu "miere" .

Asta e Romania in care primeaza cardasia pt. o casa si o masina mai acatarii..via un servici "respectabil".

Vreti nu vreti, Seniorul s-ar fi aflat astazi in PPE.

50 % din Romania "plange" arestarea lui Nastase.

Aceeasi 50 % care au scos PNTCD din viata politica.

Sunt prea multe de spus. Poate va corectati putin unghiul din care priviti viata politica.

Dl.Codrescu nu a vb. cu patima. Are in spate un set de valori "de dreapta" pe care ar fi bine sa le luati inn considerare atunci cand il cititi.

Este un om absolut rezonabil. Insa nu poti sa nu observi o teava infundata care a inceput sa scoata afara ura, isterie, lacomie...

 
La 3/7/12 7:06 p.m. , Anonymous Lynx a spus...

P.S " Campania impotriva lui Corneliu Coposu s-a desfasurat pe doua planuri. In mediul urban, principalul vector de comunicare a fost presa favorabila FSN si lui Ion Iliescu. La sate, rolul principal le revenea activistilor locali, care le vorbeau taranilor despre "pericolul" reprezentat de "taranistii lui Caposu". Nu este de mirare ca, in campania electorala din 1990, reprezentantii PNTCD au fost agresati in multe zone rurale. Oamenii chiar credeau ca taranistii vin sa le ia pamantul!
"Mosierul". A fost acuzat ca ar detine mosii intinse pe care dorea sa le recupereze, smulgandu-le de la taranii care le cultivau. In realitate, nu a detinut pamant.
"Burghezul". A fost acuzat ca vrea sa intre in posesia unor proprietati industriale, pe care ar urma sa le inchida pentru a-i lasa pe drumuri pe muncitori.
"Dusmanul poporului". A fost acuzat ca a impuscat tarani la Rascoala din 1907, pe cand nici nu se nascuse. I s-a pus in carca represiunea de la Lupeni din 1929, desi pe atunci nu avea decat 15 ani.
"Strainul". Se lansase zvonul ca a petrecut multi ani in strainatate si ca, dupa Revolutie, „a venit cu dolari sa cumpere tara". In realitate, Corneliu Coposu nu mai parasise tara din 1938.
"Turnatorul". In martie 1994, senatorul Adrian Paunescu l-a acuzat ca a fost informator al Securitatii. Coposu nu s-a grabit niciodata sa raspunda acestor acuzatii, in schimb directorul SRI de atunci, Virgil Magureanu, a aparut in fata senatului si a dezmintit toate acuzele. El a aratat ca era vorba de declaratii obligatorii pentru fostii detinuti politici si care - in cazul lui Coposu - nu contineau informatii de natura sa aduca prejudicii vreunei persoane. Paunescu isi va cere scuze abia la moartea Seniorului." ( http://www.corneliu-coposu.ro/articol/index.php/727_vizionarul_coposu_integrarea_europeana_proprietatea_agricultura_monarhia_mihaela_t_cartis/)

Nevoia unora de Cenaclu e mai puternica decat nevoie de memerialistica de detentie.

Cum se face ca 87 % dintre ortodocsi sunt ...SOCIALISTI ?

 
La 3/7/12 7:39 p.m. , Anonymous Iulian P. a spus...

Seniorul este deja istorie. Pe noi ne arde rau situatia la zi. Taranistii au trecut, comunistii au ramas.
Chiar daca mai exagereaza si adopta si tonuri ceva mai violente CT si RC au dreptate ca stanga de origine comunista continua sa ne duca de nas. Au inventat o sperietoatre numita Basescu (care de fapt e tot unul de al lor!) si ei se dau salvatori si se folosesc de lichelismul si de oportunismul liberalilor care sunt si impotenti si iresponasili si papagali.
Toata viata politica e viciata la noi si la cheremul fostilor profitori ai comunismului, chiar daca au scos in fata oameni noi ca Ponta sau ca Geoana, dar tot Iliescu si Nastase sunt taticii lor. Ca sa nu mai vorbim de Dan Voiculescu si de altii si altii ca el, securisti si mafioti din tata in fiu.
Basescu e vinovat ca a promis sa fie altceva si nu a fost decat tot aia. Ar trebui cu totul alte partide si cu totul alti oameni, iar actuala clasa politica sa umple puscariile !

 
La 3/7/12 8:10 p.m. , Anonymous Lynx a spus...

Iulian P

Seniorul nu a murit.

Sufletele MARI sunt vesnic prezente.

Cei care sunt crestini stiu ca se roaga pt. poporul roman pe care l-a servit cu loialitate , demnitate , onoare , integritate.

Nu sunt membru al vreunui partid dar nu-i bag pe toti in aceeasi oala.

Societatea civila si oamenii de valoare nu pot sa taca la nesfarsit .

Sau poate ca posturile sau afacerile frumusele i-au anesteziat de tot.

Liderii se nasc dintre oameni cu staif.

Sa vedem daca apare un astfel de lider care sa aiba calitatile Seniorului.

Cel putin extern Basescu s-a poztionat exact ca si Seniorul.

Nu poti amesteca institutia prezidentiala cu aceea a parlamentului.

Pot sa accept senin si faptul ca poporul meu doreste socialismul.

Senin, fiindca m-am obisnuit cu tradarea intelectualilor - atunci cand vine vorba despre a condamna aberatiile unei puteri ( indiferent ce culoare ar fi ).

Cel putin dl.Codrescu a criticat actuala opozitie atunci cand aceasta a deraiat de la valorile democratiei.

Deci nu poate fi banuit de partizanat, mai ales ca domnia sa a vorbit despre o drepata autentic- romaneasca care transcende toate mizeriile cotidiene.

Dar ma intreb cati i-au citit articolele pertinente?

O drepata autentica are nevoie de intelectuali curati.Crestini seriosi in primul rand.

Ii va gasi Romania?

 
La 3/7/12 8:37 p.m. , Blogger Paul Slayer Grigoriu a spus...

Iulian P., ati pus punctul pe i.

 
La 3/7/12 11:13 p.m. , Anonymous Iulian P. a spus...

Asa sunt "prezenti" si Tudor Vladimirescu si Stefan cel Mare si Gelu Romanul si Decebalus per Scorilo... Hai sa fim seriosi si sa vorbim pe chestiuni concrete si imediate !
Eu nu stiu deloc de asemanari ar putea ca sa fie intre Corneliu Coposu si Traian Basescu, dar marea deosebire dintre ei este pana la urma ca unul nu mai exista, iar celalalt da.
E clar ca Basescu n-a reusit sa fie solutia la PSD si ca nici PSD nu poate sa fie solutia la Basescu.
E timpul ca romanii sa vrea, sa caute, sa gaseasca altceva decat a fost si s-a vazut pana acum in peste 20 de ani.
Dar romanii par ca habar nu au la nivel de masa ce le-au facut comunistii si nici ce mai pot sa le faca. Au fost iresponsabili in 1990 si tot iresponsabili au ramas si in 2012 ! Suntem ca cetatenii turmentati ai Europei. E si normal sa rada toata lumea de noi si sa ne arate cu degetul ca pe tigani. Tara de hoti, de tradatori, de mincinosi, de milogi, de nesimtiti. Nu ne-a lasat Dumnezeu asa, dar uite ca asa am vrut noi sa ajungem si dam impresia ca chiar ne simtim bine asa cum am ajuns si nu vrem alt fel. Si cand vine cineva si ne spune adevarul il facem ca e de la Mossad !
Si pentru la toamna ce ne pregatim noi sa facem ? Sa dam jos pe PDL si sa puneam in loc pe USL: adica, cum ar veni, sa dam jos pe dracu si sa punem in loc pe tatsu !
Oferta liberala ? O acceptam, sigurcada, dar nu ca pe o anexa umila a ofertei social-democrate-comuniste. Daca nu poate sa reprezinte o solutie pe picioarele ei, atunci sa ne lase in durerea noastra ! Mai bine sa boicotam alegerile decat sa dam legitimitate prin voturile nostre la niste nenorociti ! Mai aveam atata demnitate si spirit de raspundere ? Daca nu mai avem, pai atunci chiar ca ne-am meritat si ne meritam soarta de tigani ai Europei ! Altceva eu nu pot sa mai spun.

 
La 4/7/12 12:26 a.m. , Anonymous Lynx a spus...

Concret ?

Societatea civila sustinand pct.8 de la Timisoara .

Pana atunci veti vedea acelasi spectacol jalnic al copiilor de nomenclaturisti ajunsi "mici burgheji" si plimbandu-se prin toata lumea pe carca si sanatatea romanilor.

Dezbateri televizate asupra comunismului. De sa nu facem un referendum pt.pct.8 de la Timisoara?

Si-asa suntem aburiti ca e blocaj politic....

Acum cred ca e clar faptul ca eu nu mai cred in politica de mahala care se practica prin tonomate in solda crimei organizate.

Poporul a ajuns sa se bucure ca ii este reintregita CU 16 % in 2 transe FOAMEA CEA MAI CRUNTA.

Asta se numeste spalare pe creier.

Aceiasi strigau in 90 : "nu ne vindem tara! Aceiasi care astzai au facut ogoarele tarii impracticabile erau speriati in 90 ca vin mosierii.Ei muncesc de 22 de ani fara sa gandeasca si au ajuns sa le gandeasca altii viata cea mai mizerabila.

Vreti, nu vreti cu asemenea oameni nu poti avea partasie.

 
La 4/7/12 12:28 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Niciodată nu v-aţi mai aprins aşa, domnule Iulian Popescu! Vă admir gîndirea sănătoasă şi subscriu la mai tot ce aţi scris aici. Dar, în acelaşi timp, mi se pare plină de nobleţe şi poziţia lui "Lynx", chiar dacă se înfăţişează, poate, mai puţin realistă.
Într-adevăr, dacă românii ar avea luciditatea politică şi tăria morală de a boicota în masă alegerile de la toamnă, atunci noua putere ar rămîne într-o gravă şi jenantă criză de legitimitate, iar întreaga clasă politică ar primi un vot de blam fără precedent. Apoi ar urma ca românii să încerce să înceapă marea (re)construcţie amînată timp de 22 de ani, care trebuie să implice elitele adevărate (atîtea cîte vor mai fi rămas), dar şi conştiinţa civică şi morală a unui electorat trezit la realitate. Mă întreb însă şi eu, o dată cu dvs.: mai are "celula românească" această potenţialitate primenitoare? Dacă nu (cum bine spuneţi şi dvs., dar cu alte cuvinte), nu ne rămîne decît să ieşim din istorie pe uşa din dos.

 
La 4/7/12 8:16 a.m. , Anonymous Bloggoslovul a spus...

A te juca cu comunismul sau neocomunismul "social-democrat" (din prostie, din dorinţa de răzbunare sau din orice alt motiv) este ca şi când te-ai juca cu focul în şura de paie: până la urmă iese incendiu şi dezastru. E ceea ce păţeşte România tembelă prin lovitura de stat care este acum în curs de desfăşurare şi care dă pe faţă mai bine decât orice vorbărie adevărata faţă a pesedismului ca şi adevărata monstruozitate a coaliţiei pesedisto-peneliste (pur şi simplu... "anus împotriva naturii"). Crin Antonescu et comp. devine gropar al democraţiei româneşti de mână cu Victor Ponta. Hoţii, trădătorii şi plagiatorii şi-au dat mâna să înlocuiască în România legea cu fărădelegea şi să reinstaureze dictatura aproape pe faţă şi cu oricare mijloace. Nu mai e vorba, de ieri, de Băsescu şi de PDL, ci de soarta României, a democraţiei româneşsti disputate între rechini pe spinarea unui popor întreg. Un popor care se pare că nu a învăţat mai nimic din lecţia totalitarismului roşu prin care a trecut şi de care nu a scăpat cu adevărat nici până în ziua de azi pentru că l-a întreţinut în viaţă prin complicitate iresponsabilă şi prin mizerie morală şi intelectuală. Ţara lui copy-paste a ajuns o ruşine a Europei şi a toată lumea cât de cât civilizată şi groapa ce am săpat-o singuri - timp de 44 + 22 de ani - pentru viitorul copiilor noştri. Ne vom trezi măcar în ultimul moment... ca hoţul de pe cruce? Nu aş zice că sunt prea multe semne de deşteptare... Imn avem, deşteptare ce ne mai trebuieşte!?

 
La 4/7/12 8:29 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Cu postarea asta parca ati presimtit ceva, domnule Codrescu. Si ma bucur ca atatia comentatorri au spus aici atatea adevaruri. Ramane de vazut daca si vom fi in stare sa ne opunem si concret "repesedizarii"!

M. B.

 
La 4/7/12 6:00 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Daca a te opune repesedizarii inseamna sa sufli in panze pedeleilor, sa le iei apararea si sa le ignori hotiile cu nimic deosebite de ale pesedeilor (ca sutinerea intelectualilor cu staif nu face nicio diferenta), atunci a "te opune" e o idiotenie.
Vai de capul celor care vor vota cu pedeleul sub pretextul ca voteaza impotriva pesedeului.
Adica, daca e clar ca sa votezi cu PSD e o nebunie, de ce nu e clar ca o nebunie la fel de mare e sa votezi cu PDL?
Pedeleul si pesedeul sunt doua craci ale fostului trunchi comunist, iar autointitularea pedelista "de drepata" nu face 2 bani.
Membrii acestor doua gasti sunt interesati exclusiv de buzunarele proprii si aia dintre ei care au putin umor, rad de se prapadesc cum prostii ii voteaza cand pe unii, cand pe altii, si cum desteptii ii analizeaza pe toate fetele, ba cu ciuda, ba cu drag, ba cu interese.
La urma urmei, PDL e mai periculos decat PSD, pentru ca are oameni mult mai abili care au patentat noi metode de furt si inselaciune. Dar PSD le va folosi de aici inainte si el. De fapt PDL a fost mai periculos cat a fost la guvernare, acum e mai periculos PSD si va redeveni mai periculos PDL, daca va reveni la putere.
Ce "50 % stanga - 50 % dreapta", domnule Lynx!? (Cu asemenea nume, pe romaneste ras, poate ca ati facut doar o poanta).
E suta-n suta tampenie, domnilor.
Dar tampenia prostimii nu intereseaza, ca e in firea ei, n-ai ce-i face.
Interesanta e tampenia desteptilor, carora ultimele "evenimente" le-a resuscitat simpatia pentru Basescu-pdl.
Si tampenia intelectualilor oficiali care, decat sa vada un partid de dreapta pe scena politica, de dreapta in sensul d-lui Codrescu, ca tot suntem pe blogul dumnealui, prefera sa ramana intre scursurile feseneului, din care ba curge, ba pica.
PS
Sa-l insultam pe Antonescu ("ochi de peste mort") e la fel de neproductiv cu a-l insulta pe Basescu (desi n-am observat demult dispozitia asta).
In plus, nu prea mai avem credit cand ne plangem de "marla" care ne "marleste" zilnic pe unde e prinde.
Marian Pantelimon

 
La 4/7/12 8:43 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ Marian Pantelimon

Pe aici nu-i nimeni împotriva PSD-ului de dragul PDL-ului. Toată lumea e conştientă că stăm între două fundături.
Pe de altă parte, e clar că, atîta vreme cît vom pune umorile mai presus de minima raţiune, vom alege, dintre două rele, mereu pe cel mai mare.
Că de-alde Crin Antonescu este cum este, nu-i nici vina şi nici descoperirea mea.
N-aveţi decît să vă urmaţi "raţionamentele" pînă la sinucidere (cum pare dispusă să facă, de altfel, o mare parte a electoratului).
Exprimarea unor păreri, pe un blog, nu obligă şi nici nu împiedică pe nimeni să fie nici mai prost şi nici mai deştept decît este... Realitatea dură va avea ultimul cuvînt - lămuritor (pe propria piele) şi pentru proşti, şi pentru deştepţi.

 
La 4/7/12 9:09 p.m. , Anonymous Alexandru a spus...

Nu-i trezeste si nu-i edifica nici „realitatea dura”, domnule Codrescu. Evidenta mai „dura” decat ce se petrece acum sub ochii lor (si cu jubilatia lor decerebrata) e greu de imaginat. „Sacrific orice pentru capul lui Basescu!” e sloganul orbirii sinucigase. Imbecilitatea resentimentara va fi cauza mortii in fisa de deces a poporului roman. Un popor care e mai inspaimantat de Basescu si de Udrea (raul la puterea a doua) decat de Iliescu si de Ponta (raul la puterea a zecea) e un popor care nu are o problema morala, ci o problema mentala, de discernamant elementar. Nici nu mai stiu daca merita sa ii plangi de mila…

 
La 4/7/12 9:31 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Ce va veni, domnule Codrescu, cu sinuciderea? Doamne fereste! Gasesc ca prea degraba si prea des faceti apel la vorbe de-astea.
Daca treaba cu sinuciderea bate catre absenteism, recunosc ca eu nu pot vota nici cu PSD, nici cu PDL, si cred ca se intelegea clar din ce am scris. Dar asta nu e sinucidere defel, ci neputinta de a alege intre doua legiuni de draci la fel de mari. Si cred ca neputinta asta o aveti si dvs., desi pe blog ati indemnat oarecand pe altii sa voteze cu PDL.
Slava Domnului ca nu e nimeni aici impotriva PSD de dragul PDL. Dar eu nici n-am zis ca ar fi. Ati ratat sensul celor scrise de mine. Recititi si veti intelege ca am scris cu totul altceva.
Imi pare rau ca v-am semnalat stridenta "ochilor de peste", pentru ca vad ca nu avea niciun rost. Credeti-ma ca nu am vrut sa va dau peste nas si imi inchipui ca ati inteles sau veti intelege acum ce am vrut sa va transmit de fapt. (Iar asta cu "nu l-am facut eu asa, ci ma-sa" parca e de la mine, de la Pantelimon, nu de la dvs.)
Altminteri, eu cred ca suntem de aceeasi parere, chiar daca dvs. va otarati la mine.
Si, cu speranta ca va va trece puseul "rational", va declar sincer ca socotesc ca teoretizarile dvs. in chestiunea dreptei sunt splendide, lucide si, nu in ultimul rand, ci in primul rand curajoase.
Asa ca, daca veti continua cu eseurile dvs. serioase, puteti sa-i ziceti lui Antonescu cum vreti, ca pentru mine este neesential (pt. dvs. ar putea fi important).
Marian Pantelimon
Nici nu trebuie sa publicati asta, ca sa nu ispiteassca cine stie ce balacareala.

 
La 4/7/12 9:41 p.m. , Anonymous Lynx a spus...

Marian Pantelimon,

Scrii: " Ce "50 % stanga - 50 % dreapta", domnule Lynx!? (Cu asemenea nume, pe romaneste ras, "poate ca ati facut doar o poanta).

Nu fac poante. Nu va prefaceti ca nu vedeti adevarul.

Uitati-va cu cat a castigat BAsescu alegerile in 2004 si 2008 .

Cei care nu au participat la vot NU EXISTA.

Poti gira comunismul si prin absenta.

Cand spun de pct.8 de la Timosara nu sunt anacronic ci un om foarte realist : NU POTI FACE STEAG DIN ZDRENTE ( parafraza celebra in istoria interbelica ).

Romania are destui tineri intelectuali de top care pot da Romaniei anvergura pe care o merita.

Isi vor asuma acei tineri o miscare politica care sa redea demnitatea parintilor nostrii care sunt manipulati de 50 de ani de comunisti?

Pensionarii de azi - 90 % dintre ei au votat cu Iliescu in 90.

Ei au mentinut Romania in socialism.

Vreti sau nu vreti, ii vedeti peste tot: la metrou, la coada la market..etc..ii auzim , ii stim..ne sunt dragi deoarece multi ne sunt parinti , frati, prieteni din copilarie, vecini...etc..

Fratricid...paricid...cum vreti sa-i spuneti..

Numai adevarul poate elibera.

Adevarul nu poate fi adus la suprafata in lipsa LUSTRATIEI REALE.


Altfel sunt de acord cu dv. asupra mizeriei generale :

Sa mi se arate o majoritate parlamentara din ultimii 20 de ani care a votat legea de verificare a averilor pana la al 5 lea grad de rudenie.

Fara astfel de lucruri serioase nu putem vorbi de societate civila care sa-si merite acest nume.

Sau intre timp toti am devenit atat de manjiti incat nu putem da cu piatra in altii...ASEMENEA NOUA...????

 
La 4/7/12 10:35 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ Marian Pantelimon

Am postat, ca să vă las ultimul cuvînt. Cred că a lungi discuţia între noi ar deveni deja oţios.

 
La 4/7/12 10:44 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

@ Alexandru
Sa plingi de mila poporului din care te tragi, "merita" intotdeauna.
Unde vedeti jubilatie decerebrata la populatie, nu stiu. (Parca v-ar fi chemind Razvan, nu Alexandru). Jubileaza USL-ul, nu "poporul". Si ziaristii USL-isti, de aceeasi teapa cu adversarii lor.
Realitatea cea mai dura este, da, actualitatea. Si actualitatea noastra e determinata nu doar de USL, ci si de Basescu+PDL, UNPR si UDMR. Si cine e salvatorul? Basescu si PDL?
Poporul nu sacrifica "orice" pt. capul Basescului. Poporul nu pricepe nimic, asa cum nu pricepeau gospodinele la mineriada. Poporul reactioneaza la stimuli care nu provoaca rationamente.
USL-ul e cel care face literalmente orice pt. putere.
Sint de acord cu d.Codrescu cind injura PSD-ul, dar mi-e mila de cei care se joaca de-a politica si se simt importanti cind voteaza cu Iliescu ca sa scape de Vadim.

@Marian Pantelimon
Aveti dreptate ca lupul din fruntea haitei e cel mai puternic. Dar va dati seama ca diversii lupi din fruntea haitei s-au aliat cu UDMR, fara resentimente? Ce om superior e politicianul roman...

Alexandra

 
La 4/7/12 11:02 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

@Lynx
D-le Lynx, proportiile dvs. sunt gresite in sensul ca nu e 50% din popor de dreapta, pt. ca Basescu si PDL nu e de dreapta. N-are nicio legatura cu dreapta. E de stanga toata ziua. Nimeni din arcul parlamentar n-are a face cu dreapta. Cititi-l pe dl.Codrescu sa vedeti ca nu va mint.
De dreapta sunt putini, iar multi sunt, din pacate, vai de ei. Ar trebui sa stiti, ca sunt sigur ca dvs. sunteti un veritabil om de dreapta.
Cu lustratia aveti dreptate. E absolut necesara. Am zis eu dimpotriva? Nu.
Va propun sa-i lasam sa se sfasie intre ei la alegerile astea fara sa ne mai certam "otios", cum ii place dlui RC sa zica, nu sa faca, si, daca vom supravietui pana dupa alegeri, sa nadajduim ca la urmatoarele vom avea cu cine sa votam. Nu cu vot "negativ".
Va contrazic, exista si cine nu voteaza. Exemplul e autorul blogului care ne da prilejul unor texte atat de interesante, deci gandeste, deci exista.

@RC
Ma bucur ca v-a trecut. V-a trecut, nu-i asa?
Marian Pantelimon

 
La 5/7/12 4:51 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Toate trec, dar nu-mi trec neapărat mie...

 
La 5/7/12 6:21 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Nu va suparati domnule Codrescu dar, potrivit dumneavoastra, ce ar fi trebuit sa faca "electoratul imbecil"? Sa voteze tot cu PDL-ul, de frica USL-ului, dupa ce Basescu si ai lui au dus tara de rapa cum au dus-o? Asa procedeaza un electorat "dastept"? Dumneavoastra asa ati procedat? Din cate stiu eu, dumneavoastra nu votati. Ii indemnati pe altii sa voteze (evident, cu cine trebuie). Dar daca situatia este atat de grava, precum o descrieti, de ce n-ati mers sa votati? Si de ce, daca n-ati mers, mai si insultati oamenii care au reactionat, cum au putut, la regimul basist de asuprire?

Ponta si Antonescu sunt niste idioti, deoarece conisdera ca votul anti-Basescu de la locale a fost un vot pro-USL. Prea putin a fost asa. La fel cum nici votul de la suspendare nu se va transforma in capital USL-ist, desi cei doi maimutoi, la fel de instrainati de realitate ca si Basescu si ai lui intelectuali, asta cred. Stati calm, ca la iarna, cand pe Basescu il vor caza la Rahova alaturi de Nastase, pe Ponta si Antonescu ii suspendam in strada. Important e ca poporul reactioneaza, cu mijloacele pe care le are, impotriva derbedeilor politici care l-au calcat in picioare. Derbedei care trebuie taxati (negativ, caci pozitiv inca nu prea avem ce alege) cu fiecare ocazie.

Insa dumneavoastra stati pe blog, nici la vot nu mergeti, si trageti poporul babeste de maneca, resuscitand cu fiecare ocazie mitul Basescu. Lasati-l domnule Codrescu sa putrezeasca in pace. Mitologia tembela de care trebuie sa se elibereze poporul asta, daca e sa mai facem ceva in tara asta, e aceea conform careia, bun, rau, Basescu e strajerul care apara statul de drept si democratia romaneasca. Completamente fals: pe astea le apara (trebuie sa le apere) poporul, iar daca nu le apara poporul, s-au dus pe apa Sambetei oricum. Asadar, Basescu nu e solutia ci e parte a problemei. Iar daca problema nu poate fi rezolvata dintr-odata, o rezolvam pe bucatele. Daca nu-i putem lua pe toti din oala, ii luam pe rand. Vot de blam. Intai pe astia, si cu prima ocazie si pe uslisti. Pe mine unul, recentele evenimente nu m-au determinat sa-l iert (politic) pe Basescu si sa uit ce a facut cu tara asta. M-au determinat doar sa nu mai votez la toamna (ca n-am cu cine). Le-am acordat uslistilor o sansa, rezonabila, si si-au batut joc de ea in timp record. Pa si la revedere! Dar pe Basescu, la referendum, nu-l las sa scape. Sa-i fie invatatura de minte si lui si celor care vin dupa el. Deci repet, nu Basescu apara democratia in tara asta. El doar i-a scazut drastic nivelul calitativ, aducand astfel si el o contributie importanta la excesul de mizerie politica la care asistam zilele astea. Democratia o apara cei care, cu fiecare ocazie, ii taxeaza pe politicienii hoti, incompetenti si nesimtiti. Cei care afirma "puterea poporului", macar si reactiv, daca pentru moment atat se poate. Nu cei care o tot freaca cu raul cel mai mic pana nu mai ramane nimic.

Asadar, nu va mai dati de ceasul mortii, si nu-i mai plangeti de mila marinarului, asa cum ii plangea de mila raposatului vecina de vizavi pe 22 decembrie. Eu zic ca nu trebuie pierduta ocazia, acum ca a incaput pe mana popotului. Sa raspunda oamenii: mai vreti austeritate basista? V-a placut cum a condus tara maniacul asta pana acum? Aveti ceva de spus dupa ce a facut? Ca la referendum, optiunile nu sunt PDL sau USL, ci PRO sau ANTI Basescu. Pai Basescu a aplicat asupra romanilor utopia neoliberala cu acelasi sadism cu care Nea Nicu a aplicat utopia socialismului stiintific! P-ala l-am (sau mai bine zis "l-au") impuscat. P-asta nu-l impuscam. Doar il suspendam. Ce-i rau in asta. Mi se pare un gest de bun simt dupa atatea "raotati".

Fratele Karamazov

 
La 5/7/12 7:58 a.m. , Anonymous Lynx a spus...

@Alexandru,

De unde ati tras concluzia ca ne certam? Nici pe departe.

Ne spunem opiniile.

Legat de drepata, PDL este in PPE si aplica politici de dreapta.

Sigur ca au schimbat macazul din drumul spre Internationala dar asta e alta discutie.

Impozitarea si chiar si taierea pensiilor arata ca nu si-au dorit politici de mituire a populatiei.

Aaaa...ca primarii din tara dau sacose este alta treaba...asta e nivelul cadrelor din partidele noastre dar si al electoratului.

Cand te uiti toata ziua la telenovele nu te mira ca se vor inmulti atat de mult incat vor exista canale speciale numai pt. telenovele.

Intr-o lume a pietelor cererea determina oferta.

Inchide-ti tv-ul cand unul mananca rahat la televizor ( prin asta refuzandu-i audienta).

Aproape sigur imaginea lui nu va mai exista.

Sunt si astea realitati care nu tin neparat de oamenii politici.

Nici un partid nu ar taia pensiile oamenilor. Dar poate ca frica de Grecia....


Pe dl.Codrescu il citesc frecvent :

http://www.rostonline.org/p589-Despre+Dreapta+autentica+si++Dreapta+stingii+in+ROST+nr+106

Ma bucur ca dialogul nostru este unul normal si civilizat.

 
La 5/7/12 9:58 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Fratelui Karamazov:

"Imbecilitatea" pe care o amendez eu nu-i de azi, de ieri, ci din Duminica Orbului 1990 încoace, şi din cauza ei am ajuns în această fundătură sinistră, an cu an şi pas cu pas. Iar originea absolută a răului de care suferim după 1989 (şi de care am fi suferit oricum, cu sau fără Băsescu, care-i doar un epifenomen tîrziu) o reprezintă Iliescu şi PSD-ul, cu toţi "tovarăşii de drum". Oricît v-aţi strădui dvs. să vă raţionalizaţi umorile, e o evidenţă că nici un rău nu poate fi mai mare, mai încăţelit şi mai endemic decît răul pesedist, iar a face jocul acestui rău, indiferent de motivaţii şi conjuncturi, am numit şi numesc eu (dar nu numai eu) iresponsabilitate sinucigaşă.
Părerea mea (care admit că se poate să nu fie cea mai bună) este că trezirea din imbecilitate nu mai poate începe acum, după atîtea ratări succesive şi după cronicizarea "sistemului ticăloşit", decît prin ample manifestări civice şi prin boicotarea alegerilor ca formă de delegitimare a unei clase politice patibulare (care, după cum puteţi lesne observa, tocmai legitimitatea pe care i-a dat-o poporul prostit o invocă mereu, înăuntru şi în afară).
Cazul meu e unul oarecare, departe de a fi exemplar sau influent, dar dacă vă interesează atît, atunci vă spun franc că eu unul voi merge la referendum şi voi vota împotriva interesului pesedist, nu de dragul lui Băsescu (pe care cine mă citeşte constant şi fără ochelari de cal ştie cîte parale dau), ci pentru că ceea ce forţează să facă acum cioclii absoluţi ai acestei ţări este o nouă formă de puci, nu doar antidemocratică şi anticonstituţională, ci de-a dreptul discreţionar-dictatorială, care nu poate decît să creeze un precedent de o gravitate unică atît în istoria contemporană a României, cît şi în istoria recentă a ţărilor civilizate. Mîine sau poimîine, în locul lui Băsescu poate să fie oricine altcineva. Scena politică nu trebuie pusă sau lăsată la cheremul unor războaie intermafiote, şi cu atît mai puţin la cheremul mafiei peceristo-securiste cu mască social-democrată.
Cît despre alegerile din toamnă, eu nu voi merge la urne, pentru că nu am ce sau pe cine vota, nici "pozitiv", nici "negativ", iar băşica trebuie spartă tocmai prin refuzul de a o legitima la nesfîrşit prin simulacrul unei democraţii care la noi n-a încetat nici o clipă să fie "originală", aşa cum a vrut-o Iliescu şi cum o aplică homunculii actuali ai pesedismului "triumfător la sate şi oraşe". Pe scurt (ca să nu mai lungim vorba degeaba), eu pot striga "Jos Băsescu!" sau "Jos PDL!", dar numai cu condiţia ca aceasta să nu însemne "Sus PSD!" (sau, mă rog, USL - că atîta a reuşit şi ciuma liberală: să reproptească rămăşiţile comunismului şi să-şi masturbeze puţinătatea pe lîngă cei ce de 22 de ani violează sistematic această ţară, peste tot şi în toate poziţiile).

 
La 5/7/12 10:15 a.m. , Anonymous Bloggoslovul a spus...

Uitaţi-vă ce se întâmplă în Islanda! De ce n-ar fi şi românul puţin islandez?

 
La 5/7/12 11:45 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Îmi cer scuze că, dintr-o manevră neatentă, am şters, pe lîngă 5-6 comentarii stupide, şi 2-3 comentarii care ar fi meritat postate.
Ca o observaţie generală, îi rog pe comentatori să aibă ceva mai multă grijă şi de gramatică, ortografie sau punctuaţie.
Răspunzînd unor comentatori respinşi din greşeală (printre care şi "Lynx", dacă nu mă înşel), dacă electoratul liberal ar fi cu adevărat cinstit şi responsabil, ar trebui să facă presiuni susţinute asupra Partidului Naţional Liberal pentru a-l determina la un gest istoric de rectitudine: să iasă din alianţa sinistră cu PSD şi să ofere românilor alternativa democratică reală care în momentul de faţă le lipseşte (pentru că PDL s-a dovedit incapabil să-şi gestioneze pretenţiile democratice şi de dreapta, pierzînd masiv încrederea electoratului). Am avea nevoie de un liberalism pe picioarele lui, nu ca "tovarăş de drum" penibil şi larvar al monstruoasei coaliţii peceristo-securiste.
În acelaşi timp, conducerea Partidului Naţional Liberal, dacă ar fi la rîndul ei cinstită şi responsabilă, ar refuza compromisurile cu orice preţ şi ar încerca reconstrucţia internă a partidului, atrăgînd oameni noi şi reprezentativi, care să-i crească efectiv greutatea şi creditul (cîţiva ar putea fi "furaţi" chiar de la PDL, iar alţii atraşi din rîndul adevăratelor elite intelectuale şi profesionale, inclusiv din masiva emigraţie).
În ce-l priveşte pe Ponta, numai cineva de-a dreptul idiot ar putea crede că acesta ar fi "dictatorul", iar nu vulpoii bătrîni din spatele lui (cum ar fi stat lucrurile şi în cazul Geoană, dacă "prostănacul" n-ar fi ratat ţopăind). Nu de dictatura personală a marţafoiului Ponta există teama celor normali la cap, ci de dictatura generală a PSD (ai cărui "grei" sînt cu totul alţii, plagiatorul ridicol şi imatur fiind doar un executant de mîna a doua).

 
La 6/7/12 12:19 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Norocul meu ca am salvat comentariul. Retrimit:

Domnule Codrescu,

Nu sunteti coerent atunci cand spuneti atat ca actuala clasa politica "patibulara" trebuie delegitimata prin boicotarea alegerilor, cat si ca Basescu trebuie votat la referendum. La referendum sunteti intrebat atat: il vreti pe Basescu presedinte sau nu. Restul, ca a fost vot pro-USL, reprezinta interpretarea analistului. Of, analistul, ce ne-am face fara el!

Sa nu incurcam borcanele. Suspendarea din functie a presedintelui este o procedura cat se poate de legala (desi, modificarea legii referendumului astazi, prin ordonanta de urgenta, e o manevra politica care - cacofonie intentionata - emana o intensa duhoare). A spus-o si basescu, astazi, in parlament.

Nu exista o legatura directa intre suspendarea lui basescu si atacul lui ponta la adresa Curtii Constitutionale, revocarea avocatului poporului, suspendarea comisiei de atestare a titlurilor universitare (care a gasit de cuviinta sa se pronunte in cazul Pota, dar nu si in cazul kovesi, cu toate ca acest din urma caz e mai vechi decat cazul ponta, iar kovesi, varful de lance al luptei basiste cu coruptia, si-a aparat plagiatul exact cu aceleasi argumente penibile cu care a facut-o ponta - i-am trecut la bibliografie). Aceasta legatura o fac, in mod arbitrar, doar cei care perpetueaza mitul conform caruia apararea democratiei si a statului de drept trece musai prin Basescu, cel care, spre deosebire de USL, incalca democratia si statul de drept cu "moderatie" si inteleptciune de carmaci. Aceasta idee o acrediteaza insusi basescu, atunci cand spune ca suspendarea sa este o etapa intermediara in preluarea controlului asupra justitiei de catre USL. Ceea ce este completamente fals: daca justitia va rezista asaltului uslist, aceasta nu se poate datora decat unei mobilizari civice, care nu are nicio legatura cu problema suspendarii.

Fratele Karamazov

 
La 6/7/12 12:19 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Continuare

Si va mai zic ceva. ponta si cu antonescu nu au stofa de dictatori. Pentru ca sunt prea dobitoci. Dar Basescu are stofa de dictator. Pentru ca vine de pe vapor. Dovada in ceea ce ii priveste pe ponta si antonescu este felul in care au actionat in ultimele saptamani. Pentru ca va intreb: nu se gasea in tot PSD-ul unul care sa nu fie vulnerabil la capitolul integritate academica? Nu stiau serviciile lui Basescu de plagiatul lui ponta de ani buni? Nu stia ponta ca stia basescu? Mai mult, va intreb: ce rost a avut atacul la adresa CC care a scandalizat, pe buna dreptate, atat opinia publica romaneasca cat si pe cea internationala? Care era miza!? Cine reprezinta Romania la Bruxelles!? Iti sta mintea in loc! Cat de dobitoc sa fii ca sa te compromiti in halul asta, doar ca sa poti sa intri in poza cu Hollande. Daca naviga lin, USL-ul prelua sigur puterea deplina pana in toamna, si il supendau si pe Basescu. Acum, lucrurile nu mai sunt clare deloc. Si este foarte posibil ca la toamna sa avem fie criza politica pe teren nedefinit (ceea ce ar fi cel mai rau), fie guvernare PDL-PNL sau PDL-PSD. Iar pe termen lung, guvernare MRU-Basescu dupa modelul Putin-Medvedev, cu MRU presedinte spectator.

Deci calmati-va cu dictatura USL ca nu o sa fie. In ultimele zile, am asistat la imaturitatea si orgoliul prostesc al cuplului ponta-antonescu, cuplu care nu a fost in stare sa gestioneze entuziasmul victoriei de la locale. Pe de alta parte, probabil ca i-a si luat cu lesin, atunci cand l-au vazut pe Nastase e targa. Asa ca, au reusit prin tembelismul lor agresiv sa resusciteze un minidictator si a lui clica care - cacofonie intentionata - altminteri se scufundau incet dar absolut sigur. Deci repet: sunt prea tampiti ca sa puna pe picioare o dictatura. Basescu, in schimb, lucreaza mult mai cu stil.

In fine, observ si faptul ca, nemaifiind in stare sa dea de mancare la popor, politicienii ofera sange. A inceput Basescu cu Nastase. Acum, va urma probabil Basescu. Si va curge mai mult sange. Eu nu prea cred in vrajeala conform careia au inceput in sfarsit sa functioneze institutiile in Romania. Sa dea Dumnezeu. Am ipresia (sper sa ma insel) ca dimpotriva, actuala radicalizare a conflictului politic, indca faptul ca asistam, din nefericire, la inceputul amurgului lumii romanesti.

PS: Cat despre instabilitatea functiei prezidentiale, care poate fi plimbata tot timpul pe la referendum, cred ca aici solutia cea mai buna este urmatoarea: monarh care domneste dar nu guverneaza, si prim-ministru care raspunde in fata parlamentului ori de cate ori e nevoie. Iar la referendum sa ne intrebe nu daca il vrem pe Basescu sau nu: ci daca vrem Rosia Montana, gaze de sist, privatizarea sistemului de sanatate, interzicerea protestelor, ascultarea telefoanelor, servicii peste servicii, moderatori TV cu grad de colonel, imprumuturi inrobitoare de la FMI, deprivarea de drepturi a anagajatilor de la multinationale, TVA de 25%, instrainarea suveranitatii nationale, instrainarea pe trei lei a resurselor strategice, ca sa enumar doar cateva din masurile pe care le-a pus sau doar a incercat sa le puna in aplicare cel mai iubit fiu al poporului, si vajnic aparator al democratiei si statului de drept. Sa ne traiasca!

Fratele Karamazov

 
La 6/7/12 12:22 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

PPS: Stiu si eu ce sa zic cu oamenii din umbra...Ma gandesc ca trebuie sa fie chiar idioti, mai ales dupa experienta Geoana, din moment ce considera ca pot sa obtina ceva cu un papagal precum Ponta care-si da cu stangul in dreptu'. Nu gaseau si ei macar pe unul fara plagiat? Un MRUniversity of Oxford ceva? N-au invatat chiar nimic de la tatucu' de la Cotroceni? N-au invatat nimic de la prima suspendare? Mie mi se par destul de prosti.

Fratele Karamazov

 
La 6/7/12 8:03 a.m. , Anonymous Iulian P. a spus...

Mereu in acesti 22 de ani ne-am purtat ca si cand neocomunismul nu ar fi chiar asa de rau si mereu am luat-o pe cocoasa. Cu dracul nu faci fratie ca sa treci puntea, mai ales daca zici ca esti de dreapta si crestin. Mergand cu comunistii liberalii dau cea mai evidenta proba ca un sunt nici crestini, nici de dreapta si, la o adaica, nici macar cu adevarat democrati. Nu sunt decat o adunatura de arivisti si de oportunisti, milogi pe langa cine poate si accepta sa le dea si lor o ciosvarta.
E clar ca singura solutie care ar fi putut reechilibra Romania in secolul XXI era o coalitie functionala (cum s-a si incercat) intre PNL si PDL, dar comunistii au avut grija sa o fitileze (Divide et impera) si intretin abil dihonia. In felul acesta posibilitatea unei puternice opozitii antipesediste a fost paralizata si ei isi permit sa faca ce vor muschii lor, razand probabil in hohote de prostia marunta a tovarasilor de drum (Antonescu, Orban, Tariceanu etc). Cine crede ca votand azi USL joaca cartea liberala e ori un naiv, ori un ticalos interesat.

 
La 6/7/12 9:20 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

@Iulian P.

"Cu dracul nu faci fratie ca sa treci puntea..."

Dar cu Basescu faci? Nu-i asa!? Ca de obicei!

PDL-ul nu este decat un FSN neoliberalizat care a incercat sa absoarba PNL-ul. PNL-ul a rezistat, iar FSN-ul nu s-a ales decat cu o halca. Asa s-a format PDL-ul, sau Partidul Dreptei Labagii. PNL-ul a facut aliante si cu FSN-PD si cu FSN-PSD, ca asa e in politica. Dar nu a fuzionat, decat recent, cu PC-ul. Oricum ar fi - nu ca i-as simpatiza eu prea mult pe liberali - oficial, PNL-ul ramane partidul cel mai putin fesenizat din parlament. Daca ii ieseau jocurile lui Basescu, acum aveam panfesenism cu acte in regula.

Toata lumea se tot ia de Antonescu, tradatorul dreptei, care a facut alianta cu PSD-ul, si uita faptul ca anticomunistii lu' peste de la PDL, de cand au revenit la putere in 2008, au guvernat in continuu alaturi de stanga. Mai intai alaturi de PSD, descendentul "regimului ilegitim si criminal", iar apoi alaturi de UNPR-ul lui Marian Oprea, om de treaba, care a umplut atat PDL-ul cat si televiziunile de colonei.

Simona Spengler

 
La 6/7/12 10:00 p.m. , Anonymous Iulian P. a spus...

Dumnezeu ne-a dat, pentru pacatele noastre, sa asistam, dupa 22 de ani, la restauratia comunismului. Cand vad chiar si pe acest blog cat sunt romanii de inconstienti crezandu-se insa destepti si realisti imi vine sa emigrez. Pentru infectiile pe care le-ati postat aici chiar daca nu ati subscris la ele eu unul nu va voi mai accesa niciodata si imi va fi pana mor rusine ca sunt roman.

 
La 6/7/12 10:36 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Cred că sînteţi pe cît de supărat (ceea ce înţeleg destul de bine), pe atît de nedrept (ceea ce înţeleg mai puţin). Voi regreta sincer dacă vă veţi ţine de cuvînt. Altminteri, ştiţi bine că vă împărtăşresc amărăciunea şi că sînt eu însumi îngrozit de cecitatea românească.
Dumnezeu să ne ferească de ce-i mai rău (că de ce-i mai bine ne ferim singuri!).

 
La 6/7/12 11:39 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Solutii? Nu sunt! Va spun o poveste de acum 20 de ani, de la alegerile din 1992. Eram inginer la firma COMTIM din jud. Timis. Muncitorii m-au intrebat cu cine ar fi bine sa voteze, la care eu le-am raspuns ca ar fi buna o schimbare, ca de comunism ne-am lamurit, iar oamenii m-au aprobat. Trece pe langa noi si seful de complex (un mare hotoman) oamenii il intreaba si pe el "Domn doctor! dumnevoastra cu cine spuneti ca e bine sa votam?" la care doctorul (veterinar desigur) raspunde:"Votati cu cine vreti, dar sa stiti ca daca vin astia noi s-a zis cu sacul de furaje, (pe care-l furau in fiecare zi) ca astia nu mai inchid ochiii ca si comunistii." rezultatul alegerilor il cunoasteti. De atunci nu s-a schimbat nimic, doar o noua generatie care face cel putin la fel. Problema nu este ca nu s-ar gasi niste lideri care sa poata face ceva bun ci ca nu are cine sa-i suporte. Daca Hristos ar veni sa ne conduca, eu nu cred ca ar ramane nerastignit mai mult de o luna. Traim in tara in care hotia nu este recunoscuta ca un fapt, adica daca iau un cui de undeva fara sa-l platesc, am furat, ci sunt hot doar daca fur mult, asa ca hot este cel ce fura mai mult decat mine. In rest va doresc vise placute despre o societate morala cu o conducere de dreapta. Viorel.

 
La 7/7/12 1:12 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

O, ţară tristă, plină de humor!

 
La 7/7/12 10:25 p.m. , Anonymous Lynx a spus...

Singura sansa a Romaniei este pct. 8 de la Timisoara.

Uitati-va la toate comentariile de aici si de aiurea.

De ce sa nu alegem tineri priceputi?

Sunt destui care au facut studii serioase la cele mai onorabile facultati ale lumii .

Pana nu apar ei vom vedea acelasi circ de toata frumusetea.

Spun tineri deoarece - sic - nimeni din batranii politicieni nu va achiesa la proiectul pct. 8 Timisoara, deoarece si-ar trage singuri presul de sub picioare.

 
La 7/7/12 10:31 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

A imbatranit si Punctul 8 de la Timisoara...

 
La 8/7/12 8:44 a.m. , Anonymous Lynx a spus...

O Romanie curata nu poate exista fara LUSTRATIE.

Nu poti astepta umbra stejarilor peste ani daca tu pui semninte de matraguna tot timpul.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire