duminică, mai 01, 2011

1 MAI MUNCITORESC ?

SUMARUL BLOGULUI

Umor negru pentru zile roşii...


SĂRBĂTOAREA VIERMILOR DE CLOSET

Comunismul, aşa cum merita după toate ororile lui „revoluţionare”, a fost azvîrlit în 1989, de voie sau de nevoie, în closetul istoriei.
Ţările civilizate au tras apa peste el şi au deschis larg ferestrele. Ţările troglodite – ca „eterna şi fascinanta Românie” – fie că au uitat s-o facă (din pricina turpitudinii mîrlăneşti), fie că n-au putut (din pricina instalaţiilor defecte).
În materia fetidă nu colcăie astăzi doar viermii bătrîni (ai noştri, dintre noi, pentru noi), ci s-au puit alte generaţii de viermi de closet, pe care duhoarea nu-i deranjează, ci este mediul lor natural.
Viermii şi viermişorii de closet, zămisliţi din rahatul Răsăritului şi îngrăşaţi mai nou cu „splendorile” Apusului, au sărbătorile lor sfinte, pe care le ţin mai departe şi de care nu s-ar dezice nici pentru tot aerul din lume: 8 Martie, 1 Mai, 23 August… Zile în care se simt – şi vor să fie – fericiţi şi liberi, exhibîndu-şi excrescenţele băloase şi cheful de viaţă (că-i frumoasă şi scurtă, …tu-i mama ei!).
1 Mai, îndeosebi, este adevăratul lor Paşte (roşu-trandafiriu), Ziua Muncii cinstită prin nemuncă, răgazul descreierisirii consfinţit oficial, sabatul walpurgic al viermuielii fără frontiere.
Un habitat de rahat, o populaţie de viermi de closet, o jubilaţie gregară a duhorii evazive şi petrecăreţe…
Trăiască 1 Mai – Ziua Internaţională a celor ce muncesc, nu gîndesc! Jos moşierii! Jos chiaburii! Jos burjuii! Proletari din toate ţările, beţiviţi-vă! Clasa muncitoare merge în paradis.

CITEŞTE ŞI DĂ MAI DEPARTE!

3 comentarii:

La 1/5/11 2:24 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Imi place de Dvs. cand Va suparati, Domnule Codrescu!

 
La 2/5/11 1:13 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Asa va vreau !

 
La 5/5/11 6:19 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Chiar au trecut 22 de ani de la ultimul 1 Mai Ceausist? Zau ca nu se cunoaste! Romanii se intorc la sarbatorile comuniste ca porcii la mocirla si cainii la varsatura. Pentru o zi in plus de nemunca orice constiinta se vinde in Romania si iti mai si pupa mana!
De la Ziua Femeii, 8 Martie, la Ziua Barbatului, 5 Mai, duhneste primavara romaneasca de comunism si de voie buna. Bravo, tovarasi si tovarase: copiii vostrii o sa aibe cui multumi!

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire