sâmbătă, decembrie 04, 2010

CE NU ŞTIM DESPRE «CODEX ALIMENTARIUS»

SUMARUL BLOGULUI

Am primit şi dau mai departe…



MOARTEA DIN FARFURIE

  
            Medicina chineză spune că majoritatea bolilor sunt cauzate de o nutriţie inadecvată. Prin urmare, cine controlează dieta cuiva, îi poate influenţa decisiv starea de sănătate.
            Este tocmai ceea ce se doreşte prin aplicarea faimosului Codex Alimentarius, pe care Organizaţia Mondială a Comerţului l-a impus statelor membre, sub pretextul că  ar fi necesare norme pentru tranşarea eventualelor dispute legate de produsele alimentare. Cât se poate de firesc, zic unii. Desigur. La o privire mai atentă, însă, descoperim acolo prevederi de-a dreptul stupefiante.
            Cum legea interzice guvernului american să limiteze consumul de alimente, Codex-ul redefineşte suplimentele nutritive naturale (inclusiv plantele folosite în fitoterapie, anumite legume şi condimente) ca substanţe toxice. În consecinţă, ele vor fi disponibile doar cu prescripţie medicală şi numai în doze minimale, care le vor face ineficiente. Pe lista acestor substanţe toxice se află… usturoiul şi menta, ce vor avea regimul legal al drogurilor uşoare! Aşadar, posesia oricăror suplimente nutritive naturale în cantităţi ce depăşesc limitele legale va fi pasibilă de pedepse privative de libertate. Un număr de 18 suplimente nutritive naturale vor putea fi cumpărate fără reţetă, dar în aceleaşi doze minimale. O astfel de perspectivă pare de neînchipuit, dar ea se doreşte a fi „implementată”, treptat, până în 2020.
            O dată cu restrângerea drastică a accesului la plantele de leac, Codex-ul are în vedere şi interzicerea oricăror terapii alternative (nealopate). Aşadar, asupra sănătăţii noastre vor veghea nişte medici care vor depinde, într-o măsură covârşitoare, de produsele marilor concerne chimico-farmaceutice. De altfel, iniţiatorii Codex-ului făceau cu toţii parte din conducerea I. G. Farben Industrie, concernul responsabil pentru fabricarea cristalelor de Zyklon B, folosite în camerele de gazare naziste.
            Am văzut „substanţele toxice” de care Codex-ul vrea să ne ferească. Să vedem şi ce recomandă (recte: impune) el.
            Păi, de pildă, se îngrijeşte ca, în locul suplimentelor nutritive naturale, să înghiţim 28 de produse chimice de sinteză. Apoi, doreşte reintroducerea în uz a câtorva pesticide pe care multe guverne le-au interzis, considerându-le prea periculoase pentru sănătatea umană. Pe lângă toate acestea, fructele şi legumele trebuie tratate cu „pesticidul” INITIUM, care, sub numele de Solanis, a fost deja testat pe mici loturi experimentale cu struguri, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă din România, care a dobândit astfel trista celebritate de a fi prima ţară unde acest „pesticid” a intrat în uz. După cum spune directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, domnul Gheorghe Mencinicopschi, „un gram de INITIUM  care este introdus în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Dacă ingurgitarea acestui produs se face zilnic, atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodată”. În plus, orice aliment care nu este consumat la locul producerii şi în stare neprelucrată (crudă) trebuie iradiat cu substanţe radioactive – în principal Cobalt, dar nu numai. În cazul fructelor şi legumelor, tratarea cu Cobalt distruge conţinutul de vitamine şi enzime. Amintim că acestea din urmă sunt esenţiale pentru digestie. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a preferat să ignore datele care dovedesc nocivitatea procedurii, declarând-o nepericuloasă pentru om. Printre afecţiunile cauzate de consumul alimentelor iradiate se numără tumori maligne, hemoragii interne, avorturi spontane, disfuncţii sexuale (sterilitate).
            Ignorate sunt, de asemenea, avertismentele pe care oamenii de ştiinţă oneşti le lansează periodic împotriva organismelor modificate genetic. Este deja notoriu faptul că ingerarea unor astfel de organisme poate duce la modificări în ADN-ul nefericitului  consumator. Deşi Uniunea Europeană interzice importul de alimente conţinând organisme modificate genetic pentru consum uman, o varietate de soia MG este importată pe bătrânul continent ca furaj pentru vite, porci, oi şi peşti de crescătorie. Pe perioada ultimilor zece ani, în zonele din Argentina unde se cultivă respectivul soi, incidenţa cancerului infantil a crescut cu 300% , iar cea a defectelor congenitale cu 400% .
             Friedrich-Wilhelm Graefe zu Baringdorf, membru al Partidului Ecologist German, membru al Parlamentului European (1999-2004) şi vice-preşedinte al Comisiei pentru Agricultură din cadrul Comisiei Europene, spunea în 2003 că 55% dintre americani se împotrivesc organismelor modificate genetic, iar 90% dintre ei doresc o etichetare clară a respectivelor produse. Cu toate acestea, guvernul Statelor Unite impune ca ele să fie puse în vânzare fără etichete care să le distingă de cele naturale. Mai mult, el exercită presiuni asupra guvernelor europene pentru a urma aceeaşi politică. Deocamdată, U.E. menţine interdicţia legată de organismele modificate genetic, preferând să suporte grele sancţiuni financiare din partea O.M.C.
            Ne-am obişnuit să credem că „tot ceea ce nu este interzis, este permis”. Ei bine, pentru a nu obosi emiţând interdicţii peste interdicţii şi, mai ales, pentru a nu avea surpriza că au uitat să interzică un anume lucru, arhitecţii lui Codex Alimentarius l-au definit ca fiind un cod de tip napoleonian. Într-o asemenea filosofie a dreptului, „ESTE INTERZIS TOT CEEA CE NU ESTE PERMIS ÎN MOD EXPRES”.
            Iar acum, pour la bonne bouche, perversiunea supremă. Chiar dacă mass-media din Occident nu acordă nici pe departe atenţia cuvenită subiectului, se trag periodic mici semnale de alarmă, oferindu-se informaţii corecte despre alimentele din supermarketuri şi despre  intenţiile multinaţionalelor. Am fi naivi să credem că asemenea „scăpări” se datorează doar probităţii şi curajului de care dau dovadă respectivii jurnalişti. De fapt, ele nu sunt scăpări, ci modalităţi subtile de a lua „temperatura” opiniei publice. Dacă reacţiile sunt sporadice, aşa cum se întâmplă acum în România, guvernanţii, împreună cu păpuşarii din spatele lor, se simt mandataţi să-şi continue opera în ritmul actual. Confruntaţi cu proteste masive, arhitecţii Codex-ului pot consimţi la mici retrageri tactice, după cum ne-a fost dat să vedem şi în trecut. Însă concesiile de moment nu trebuie să ne facă prea optimişti, atâta vreme cât obiectivul final rămâne acelaşi*.
            Permiteţi-mi o ultimă mică digresiune. Promit că nu mă voi depărta prea tare de la subiect. Dimpotrivă.
            În urmă cu puţin timp, Trilaterala a ales ca loc de întâlnire tocmai capitala României. Unii s-au grăbit să decripteze aici un semn limpede al preţuirii pe care actualii noştri guvernanţi au câştigat-o în ochii acestor diriguitori foarte discreţi, dar cu atât mai influenţi. Foarte bine, au câştigat-o. Dar cum? Care a fost preţul? Ce ni s-a băgat pe gât? Nu cumva INITIUM?
            Pe site-ul jurnalistului Paul Dorneanu găsim nişte imagini cu un membru al ocultei, care, după întrunire, ştiindu-se filmat, face, zâmbitor, semnul victoriei. O vreme, am stat să mă întreb: „Victoria cui asupra cui?”. Acum, parcă, întrezăresc un început de răspuns. Şi, spre deosebire de domnul acela, nu-mi vine deloc a zâmbi.

Marian STAN


* Cei care doresc să afle mai multe despre agenda secretă a plutocraţiei, pot accesa conferinţele lui Ian R. Crane postate pe youtube.


5 comentarii:

La 5/12/10 3:09 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Toate bune in afara de prostia vizavi de initiatorii Codexului, legaturile cu nazistii, camere de gazare, blah,blah,blah. Pericolul preluarii materialelor din sfera anglosaxona, de ex. Youtube,fara discernamant, este ca majoritatea acestora sunt contaminate de propaganda desantata post 1945 a ...stiti cine.Au internalizat, pana la sange, anumite "adevaruri" pe care romanii nu trebuie sa le ia dea gata.

 
La 5/12/10 7:35 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Cred că aveţi dreptate, dar problema de fond rămîne şi e bine ca lumea să fie avizată.

 
La 5/12/10 1:11 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

E incontestabil că imitium e produs de firma germană B.A.S.F., fostă membră în concernul I.G. Farben Industrie.
Trecând peste mica polemică,spun că românii pot vota pentru păstrarea remediilor naturale lahttp://www.eu-referendum.org/english/petitions/natural_remedies.php

 
La 12/12/10 9:48 a.m. , Anonymous Viorel a spus...

Ar trebui o dezbatere publica serioasa, nu pe bloguri. Ca si despre etnobotanice.

 
La 20/12/10 8:50 p.m. , Blogger angi a spus...

Am tot citit despre "codex alimentarius" si stau si ma intreb cat adevar si cata exagerare este.Adevarul poate il simtim in lipsa gustului produselor noastre autohtone.Rosiile nu mai sunt rosii de ani de zile, iar lubenita nici nu mai stiu de cati ani nu am mai mancat una "adevarata".Nu stiu cat de pertinenta este afirmatia mea dar am citit undeva ca "daca faci semnul crucii pe otrava si aceea se neutralizeaza".Poate noi crestinii orthodocsi mai avem o sansa cu Sf.Impartasanie, marea taina, care luata cu vrednicie face minuni.Sau...nu???????

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire